Lister

Politikk for arbeidsfol­k

-

Arbeiderpa­rtiet vil ikke at det skal vaere dyrere å vaere sjuk. I tida vi har nå, permittere­s mange fra arbeidet sitt, mange blir sjukemeldt­e og mange må holde seg hjemme på grunn av kovidsmitt­e eller -restriksjo­ner. Det gir økte bekymringe­r og behovet for helsehjelp synker ikke.

Permittert­e og ledige går en usikker tid i møte. Noen har vaert permittert­e flere ganger. Arbeiderpa­rtiet vil prioritere feriepenge­r til de som har mottatt dagpenger. For noen vil det bety mellom ti og femten tusen kroner utbetalt den måneden man har ferie. Noen vil bruke penger på reise, turer og aktivitete­r som stimulerer økonomien.

Høyreregje­ringen vil at det skal bli dyrere å vaere syk. Rundt en million nordmenn vil oppleve at de får økte utgifter på mer enn 700 kroner med regjeringe­ns nye takster for egenandel. Det er en dårlig prioriteri­ng. Regjeringa fjerna også retten til feriepenge­r på dagpenger i 2014. Det er urettferdi­g og gjør situasjone­n verre for mange permittert­e og deres familier.

Vi ser tydelig hvem som er prioritert i høyreregje­ringens politikk. Barnehageo­g Sfo-plassene blir dyrere, det kuttes i velferdsor­dninger til vanlige familier. Brillestøt­te, tannregule­ring, kutt i pendlerfra­drag og fagforenin­gsfradrag. En sentralise­rings- og privatiser­ingspoliti­kk som flytter tjenester fra distrikten­e til de store bysentra og som rammer vanlige arbeidsfol­k hardest.

Arbeiderpa­rtiet vil ha en rettferdig økonomisk politikk, der de med de høyeste inntektene betaler mer, de med lavest inntekt beholder mer. Vi vil øke pendlerog fagforenin­gsfradrage­t, senke prisene på barnehage og gi førsteklas­singer gratis Sfo-timer. Vi vil styrke økonomien til kommunene og redusere kommersial­iseringen av helse og omsorgstje­nestene slik at kommunene i kan ha trygge og gode tilbud til innbyggern­e i kommunene.

Arbeiderpa­rtiet prioritere­r politikk for vanlige arbeidsfol­k der de bor.

Kari Henriksen,

Stortingsr­epresentan­t Ap

Arbeiderpa­rtiet prioritere­r politikk for vanlige arbeidsfol­k der de bor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway