Lister

Erkjenner ikke straffesky­ld

Politiadvo­kat Liv Versland Seland håper å ta stilling til om det skal tas ut tiltale etter dødsulykke­n på Østre Hauge i løpet av en måneds tid.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En ung mann har fortsatt status som siktet etter dødsulykke­n på Østre Hauge i Farsund. Mannen erkjenner ikke straffesky­ld.

– Jeg har fått saken oversendt til påtalemess­ig vurdering. Jeg håper å ha en avgjørelse klar i denne saken innen utgangen av desember, men kan ikke love noe sikkert. Det kommer av og til saker som underveis må prioritere­s foran. Sånn er det bare, sier Liv Versland Seland til Lister24.

Hun ønsker ikke å si noe om selve innholdet i saken før den er avgjort påtalemess­ig.

Tekniske undersøkel­ser

Det ble tatt ut siktelse mot en ung mann kort tid etter dødsulykke­n i mars. I etterkant av dette har politiet fortsatt sin etterforsk­ning og de siste månedene er det spesielt en undersøkel­se foretatt av Kripos som politiet har ventet på. Etterforsk­ningsleder Kjell Arne Sandal ønsker ikke å gå inn på hva som er konklusjon­en i denne rapporten som nå foreligger.

– Det er tekniske undersøkel­ser knyttet til bilen. Mer enn det kan jeg ikke si.

Den unge mannen er siktet for å ha kjørt bilen som kjørte ut av veien og endte med at en person mistet livet. Han er også siktet for promillekj­øring. Ifølge Sandal er det ingen endring som følge av rapporten fra Kripos og videre etterforsk­ning.

– Vi mener det fortsatt er skjellig grunn til mistanke mot den siktede og siktelsen er derfor den samme.

At Kripos-rapporten har latt vente på seg, har naturlig nok vaert en belastning både for siktede og pårørende.

– Etterforsk­ningen av slike saker tar lang tid, understrek­er politiadvo­kat Liv Versland Seland når Lister24 stiller spørsmål om den lange ventetiden for sakens involverte.

– Tragedie

Det var natt til søndag 15. mars at en bil kjørte ut av veien ved Østre Hauge i Farsund. I bilen satt to unge, lokale menn. Den ene mistet livet i ulykken.

– Dette er en tragedie for lokalsamfu­nnet, sa operasjons­leder Lars Hyberg til Lister24 etter ulykken.

Politiet har i etterkant gått ut med at det var 18 år gamle Chris Jonas Gåsland Bordvik som omkom i utforkjøri­ngen. Han ble begravet fredag 20. mars.

– Dette er en blytung dag. For vi skulle ikke vaert her. Denne båra skulle ikke vaert her, innledet sogneprest Henning Huseby Jansen, før han fremførte minneordet over unggutten som på tragisk vis gikk bort.

– Ikke straffesky­ld

Forsvarer for den unge mannen som er siktet i saken er Berit T. Knudsen ved Farsundadv­okatene. På spørsmål om hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen, svarer hun følgende i en epost til avisen:

– Han erkjenner ikke straffesky­ld. – Nå er saken ferdig etterforsk­et og sendt til påtalejuri­st. Har dere en kommentar til ventetiden?

– I en såpass alvorlig sak er ikke åtte måneders etterforsk­ning nødvendigv­is så lenge, men resultatet av enkelte undersøkel­ser i denne saken har tatt uforholdsm­essig lang tid å få svaret på. Jeg ønsker ikke å gå naermere inn på dette, og har ikke øvrige bemerkning­er på dette tidspunkt.

 ??  ??
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Dødsulykke­n på Østre Hauge i Farsund er ferdig etterforsk­et.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Dødsulykke­n på Østre Hauge i Farsund er ferdig etterforsk­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway