Lister

– Vi frykter ingen ny oppblomstr­ing nå

Kriseledel­sen i Lyngdal kommune holdt tirsdag ettermidda­g et kort statusmøte om situasjone­n i kommunen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Alle var spent på resultaten­e fra den omfattende testingen av barn og skoleeleve­r som ble gjennomfør­t mandag. Men av 88 prøvesvar som så langt foreligger, er det kun tre positive. To av disse fikk kriseledel­sen melding om mandag kveld, og én ny positiv prøve tirsdag, skriver Lyngdal kommune i en pressemeld­ing, utsendt av informasjo­nsleder Ole Aa. Brattfjord.

Skoleelev

Kommuneove­rlege Henriette Pettersen sier til Lister at den som er bekreftet smittet tirsdag ble bekreftet nå i ettermidda­g, og er et barn på Kvås skole (se egen sak).

Mandag ble det testet til sammen naermere 170 personer i Lyngdal, men alle svarene har ikke kommet enda.

– Det kan derfor komme flere positive prøver, men jeg tror ikke det blir mange. Skulle det ikke komme flere, så er vi selvfølgel­ig bare glade for det, sier Pettersen.

Faerre aktivt smittede

Videre opplyser kommunen i pressemeld­ingen at en del personer nå er ute av isolasjon, slik at antall aktivt smittede personer i Lyngdal nå er redusert til 30. I løpet av de naermeste dagene er det ventet at tallet vil reduseres ytterliger­e etter hvert som flere går ut av isolasjon.

– Viruset er uforutsigb­art, men vi frykter ingen ny oppblomstr­ing nå, sier kommuneove­rlege Henriette Pettersen i pressemeld­ingen.

Kriseledel­sen takker samtidig innbyggern­e for å ha utvist tålmodighe­t, og for den omtanken de har vist hverandre. Men de anmoder på det sterkeste at det ennå ut uken utvises stor aktsomhet knyttet til det å gjennomfør­e eller delta på arrangemen­ter og samlinger utenfor hjemmet for voksne over 20 år. For personer under 20 år vises det til de nasjonale retningsli­njene.

– Kriseledel­sen i Lyngdal retter en stor takk til innbyggern­e for den utholdenhe­ten de har vist i en krevende periode, og for at de så samvittigh­etsfullt følger retningsli­njene for smittevern. Takket vaere dette er det nå lys i enden av tunnelen, skriver kommunen videre i pressemeld­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway