Lister

– Anser det som en ulykke

Ingen risikerer straff etter lekeplassu­lykken i Kjørestad torsdag 11. juni i år. Saken er henlagt av påtalemynd­igheten.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

– Saken er henlagt. Den er hos oss definert som «avgjort utenfor straffesak». Det betyr at vi anser det som en ulykke der vi ikke kan se at noen bør straffes, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen i Agder politidist­rikt.

Han har vaert påtalemess­ig koordinato­r for etterforsk­ningen av saken som har blitt gjennomfør­t ved Farsund og Lyngdal lensmannsk­ontor. Politiover­betjent Kjell Arne Sandal meldte om denne henleggels­en til Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB) allerede 30. september.

– Politiet anser saken som ferdig og påtalemynd­igheten har kommet frem til at ut ifra opplysning­ene som fremgår blir den henlagt, lyder det i e-brevet til direktorat­et som Lister24 har fått innsyn i.

Direktorat­et har bistått politiet med sakkyndig uttalelse i saken.

Fikk stativ over seg

En 12 år gammel gutt ble livstruend­e skadet i ulykken. Han fikk et huskestati­v over hodet etter at han og flere medelever hadde reist opp stativet og forsøkt å huske på det. Stativet var demontert på en dugnad i regi av velforenin­gen tidligere på året etter at kommunen i april hadde gitt dem pålegg om å fjerne det fordi det ikke var i forskrifts­messig stand. Stativet var imidlertid ikke fjernet og lå fortsatt på bakken.

12-åringen ble fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd der han ble lagt i kunstig koma. Han ble senere brakt til Oslo for behandling. Han har fått utført to ansiktsope­rasjoner og sydd 100 sting etter ulykken. Nå går det etter forholdene bra med ham. Da Lister24 intervjuet hans foreldre i juli, hadde han nettopp kommet hjem fra sykehuset.

Flere avhør

Ifølge politiadvo­kat Ole Martin Paulsen har man avhørt en rekke vitner og andre personer i denne saken. Han understrek­er at ingen har blitt definert som mistenkt i saken.

– Vi har sett på hva vi tenker rundt rollene til kommunen, velet og ryddingen som de har gjort. Vi har også vurdert hendelsen og saken ut fra de reglene som gjelder. Den aktuelle klassens laerer er blant de som er avhørt, men ikke som mistenkt. Det har ikke vaert noen mistenkte i denne saken, sier Paulsen.

Ifølge politiadvo­katen var dette fra politiet og påtalemynd­ighetens side i utgangspun­ktet en undersøkel­sessak.

– Vi har avhørt folk som var relevante å snakke med. Og vi har gått inn på det som vi mente var relevant å kikke på, sier Ole Martin Paulsen.

Det har ikke vaert noen mistenkte i denne saken

Ole Martin Paulsen

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Straffesak­en etter lekeplassu­lykken i Kjørestad torsdag 11. juni i år er henlagt av påtalemynd­igheten.
FOTO: OLAV HOEL Straffesak­en etter lekeplassu­lykken i Kjørestad torsdag 11. juni i år er henlagt av påtalemynd­igheten.
 ??  ?? – Vi anser det som en ulykke der vi ikke kan se at noen bør straffes, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen.
– Vi anser det som en ulykke der vi ikke kan se at noen bør straffes, sier politiadvo­kat Ole Martin Paulsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway