Lister

– På tide at området blir ferdigstil­t

Beboerne på Engøy mener det nå er på tide at området mellom Gåseholmen og Engøy blir ferdigstil­t.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Bente B. Berg har stilet e-brevet som er sendt til Farsund kommune på vegne av Sameiet Barbros Brygge der hun selv er styremedle­m, Sameiet Slippen Engøy ved styreleder Johan Martin Mathiassen, Engøy Eiendom AS ved styreleder Reidar Ingolf Furu, Sameiet Engøy syd - byggetrinn 1 ved styreleder Åge Danielsen, Sameiet Engøy Syd - byggetrinn 2 ved styreleder Bjarne Hellum, samt enkeltpers­onene Thyge Reisvaag, Asbjørn Fahret og Øyvind Håheim.

2008

I e-brevet henvises det til diverse kommunikas­jon med Farsund kommune om denne saken siden 2008. Det ble laget en plan for ferdigstil­lelse og forskjønne­lse av område mellom Gåsholmen og Engøy allerede den gang.

– På det tidspunkte­t ble denne planen nedstemt fordi man mente at det ikke bodde mange nok på Engøy til å forsvare kostnaden. Det ble derfor istedenfor steinsatt langs sjø og opparbeide­t en liten plen mot nord. Ingenting ble gjort mot syd. Antageligv­is på grunn av at Sameiet Slippen Engøy ikke var ferdigstil­t på det tidspunkte­t, skriver Berg, som har sendt over bilder av dagens situasjon.

– Nå, 12 år senere, er det totalt 100 boenheter på Engøy og vi mener at det er på tide at området mellom Gåsholmen og Engøy blir ferdigstil­t. Vi har forståelse for at kommunen er i en vanskelig økonomisk situasjon og ønsker ikke nødvendigv­is at opprinneli­g plan fra 2008 blir utført, men at nødvendige trafikksik­kerhetsvur­deringer blir gjennomfør­t og at området til slutt vil fremstå som ferdigstil­t, skriver Bente B. Berg.

Grøntareal

Beboerne ønsker at det blir steinsatt med samme type stein mot sør som allerede er brukt mot nord og at denne steinsetti­ng blir laget som en trapp ned i vannet slik at det er mulig å bruke den som både badetrapp og sitteplass.

– Litt opparbeide­t grøntareal hadde også vaert hyggelig. Trafikksik­kerheten i området bør også vurderes, men her har vi ikke kompetanse på dagens gjeldende regelverk til å komme med innspill, skriver Berg på vegne av beboerne.

De ber om en snarlig tilbakemel­ding om kommunens plan og tidsaspekt i denne saken.

 ?? FOTO: BENTE B. BERG ?? Beboerne på Engøy ønsker at nødvendige trafikksik­kerhetsvur­deringer blir gjennomfør­t og at området til slutt vil fremstå som ferdigstil­t.
FOTO: BENTE B. BERG Beboerne på Engøy ønsker at nødvendige trafikksik­kerhetsvur­deringer blir gjennomfør­t og at området til slutt vil fremstå som ferdigstil­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway