Lister

Klimabrev fra en bror

-

Det regnet kraftig i ettermidda­g. Det pisket mot vinduet. Det var ikke varslet på vaermeldin­gen i går.

Jeg og Mickey satt og koste oss. Fyrte i ovnen, så på TV og spiste god mat.

Jeg fikk inspirasjo­n til å se på Lorenz sine ligninger for vaeret igjen. De er uforutsigb­are, og eksplosive når du minst aner det.

De sier at klimaet er vaeret på langt sikt. Når du ikke kan forutsi vaeret for den neste dag - langt mindre uken etterpå, hvordan kan vi da forutsi hvordan det vil bli om 10 - 20- 50 år? Det sier seg selv. Det er meningsløs­t.

Vi skal ikke slippe ut gifter i naturen og forsøple den med SO2, plast osv. Men CO2 er et naeringsst­off som naturen regulerer selv!

Jeg blir så oppgitt over politikere som skal avgiftsbel­egge dette. Jeg så en forsknings­rapport fra NTNU hvor folk som har peiling på dette fant ut at en elbil slipper ut mer CO2 i løpet av sitt livsløp enn en bensin/diesel-bil. Det er nok fornuftig med elbiler i storbyer som Oslo men på Byremo og i Korshamn betyr det svaert lite - spesielt når de internasjo­nalt forurenser mer!

Venstre vil forby salg av dieselbile­r i 2025. De snakker om det i UK også. Hva tenker de med. Hvor skal de da ta avgiftene fra?

Åj, det ble en overraskel­se. Da må de ta det på elbiler. Så sitter vi igjen med en bilpark som forurenser mer og øker problemet med barnearbei­d i Kongo.

Hvem skal gi politikere kunnskaper om dette?

Informativ hilsen Petter

Jeg er helt enig med min bror. Derfor vil jeg dele dette med dere.

Hilsen

Ingunn Kvinlaug, Korshamn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway