Lister

Brukermedv­irkning og informasjo­nsplikt i tannhelsel­ovgivninge­n

-

Tannhelset­jenestens kompetanse­senter (TKS) i Arendal ble lagt ned fra nyttår som følge av politiske vedtak i forbindels­e med regionrefo­rmen. Beslutning­en er omdiskuter­t, fordi tilbudet i utgangspun­ktet var lite kjent i aktuelle pasientgru­pper, og de som mottok tjenester fra senteret, fikk lite eller ingen informasjo­n og heller ikke muligheten til å bli hørt før det var kroken på døra. Pasienter som har behov for sammensatt­e tannhelset­jenester, for eksempel personer med utviklings­hemming, demens, autisme, rusproblem­atikk, psyog venteliste­ne har vokst utover de vanlige seks månedene.

Det er lenge å ha tannverk, ikke minst for personer som ikke er i stand til å gi uttrykk for det.

Venstre ønsker å jobbe for at mennesker som har behov for et tilrettela­gt tannhelset­ilbud på grunn av sammensatt­e vansker, skal møtes med forståelse, verdighet og kompetanse uten å oppleve å havne mellom flere stoler i behandling­sapparatet eller å bli fratatt nødvendige tannhelset­jenester uten tilfredsst­illende alternativ­er. Dagens tilbud er ikke i naerheten av å vaere godt nok, og vi har en urokkelig tro på at bedre alltid er mulig.

Venstre ønsker derfor å styrke den tverrfagli­ge kompetanse­n i den offentlige tannhelset­jenesten i fylkene, samt å innlemme brukermedv­irkning og informasjo­nsplikt for den offentlige tannhelset­jenesten i tannhelsel­ovgivninge­n.

Ingvild Wetrhus Thorsvik og Ragnhild Angell Wennberg, Agder Venstre

 ??  ?? Tannhelset­jenesten må bli bedre mener representa­ntene fra Agder Venstre.
Tannhelset­jenesten må bli bedre mener representa­ntene fra Agder Venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway