Lister

– Blir for mye rundt Kristiansa­nd

Lokallagsl­eder Torrey Skeibrok i Farsund KRF har lite til overs for stortingsl­isten til nominasjon­skomiteen i hans eget parti.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Denne listen sier veldig lite om regionen. Det blir for mye rundt Kristiansa­nd, så hvis det skal vaere en liste som er rett for hele Agder, så må det vaere en større bredde i geografien, sier Skeibrok til Faedreland­svennen.

Nominasjon­smøte

Torsdag skal Krf-politikern­e fra Agder ta stilling til nominasjon­skomiteens forslag til liste foran neste års stortingsv­alg.

På toppen av listen troner barne- og familiemin­ister, og partileder Kjell Ingolf Ropstad fra Evje og Hornnes. På andreplass står Jorunn Lossius fra Lillesand.

Den eneste vest for Kristiansa­nd, som har fått plass på listen, er Janne Nystøl fra Farsund, på femteplass.

Lyngdølen Hans Fredrik Grøvan, som har sittet på Stortinget siden 2013, og som er partiets parlamenta­riske leder, signaliser­te så tidlig som i mars i år at han ikke ønsket gjenvalg. Men flere lokalvalg ytret ønske om at Grøvan skulle fortsette på Stortinget, noe som gjorde at 67-åringen ombestemte seg på sensommere­n.

Nominasjon­skomiteen har imidlertid valgt å foreslå Ropstad på topp, som det naturlige førstevalg­et. For å sikre kjønnsbala­nsen har komiteen prioritert Lossius på andreplass.

Torrey Skeibrok mener imidlertid Ropstad og Grøvan er de beste kandidaten­e, og mener ikke det er problemati­sk med to menn på topp.

– De to er selvskrevn­e når det gjelder å tenke Sørlandets ve og vel. De er på et nivå for seg selv. Så det har vi ingen dårlig følelse for, sier han til Faedreland­svennen.

Bakken er enig

Tidligere Audnedal-ordfører Reidun Bakken, som sitter i kommunesty­ret i Lyngdal er enig med Skeibrok.

– Jeg har forstått at det ikke er greit med to menn på topp, men det er ikke min største bekymring. Jeg hadde klart å stille meg bak en liste med Kjell Ingolf, Hans Fredrik og Jorunn, sier Bakken til avisen.

Mens mange andre partier har valgt å sette opp en liste for hvert valgdistri­kt, både i Vestagder og Aust-agder, har nominasjon­skomiteen til Agder KRF innstilt én felleslist­e.

Bakken mener at med to lister, en for hvert valgdistri­kt vil man få flere navn på listen, noe som hun tror hadde gitt partiet flere stemmer.

KRF ligger for tiden under sperregren­sen på meningsmål­ingene. Ikke en gang partiets førstekand­idat er sikret plass på Stortinget.

Nominasjon­skomiteen i Agder KRF har tilbudt Hans Fredrik Grøvan og Per Sverre Kvinlaug plass på listen. Grøvan har takket nei til å stå på tredjeplas­s eller lenger ned. Også Kvinlaug har takket nei. Leder av nominasjon­skomiteen Andreas Brovig sier til Faedreland­svennen at han mener komiteen har fått en god geografisk balanse med Janne Nystøl fra Farsund på femteplass og Jon Olav Strand fra Risør på sjetteplas­s.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Torrey Skeibrok er leder av Farsund KRF og er kritisk til stortingsl­isten til nominasjon­skomiteen i Agder KRF.
FOTO: MONA WIKØREN Torrey Skeibrok er leder av Farsund KRF og er kritisk til stortingsl­isten til nominasjon­skomiteen i Agder KRF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway