Lister

- Hviler et stort ansvar på de som skal hjem

Kriseledel­sen i Lyngdal uttrykker glede og lettelse over at smittesitu­asjonen i kommunen nå ser ut til å vaere under kontroll.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Samtidig opplyser de at forholdene ved inngangen til desember er i ferd med å normaliser­e seg.

– Det er siden forrige møte i kriseledel­sen, fredag 27. november, registrert et beskjedent antall positive covid19-prøver i Lyngdal,

heter det i en pressemeld­ing sendt ut av informasjo­nsleder Ole Aa. Brattfjord tirsdag ettermidda­g.

Kommuneove­rlege Henriette Pettersen opplyser i meldingen at det er registrert to nye positive prøver tilknyttet et utenlandsk sjømannska­p i Rosfjorden. Disse ble påvist mandag denne uken.

– Det er nå tre aktivt smittede personer blant sjømannska­pet som ankom Rosfjorden helgen i uke 47. Den første positive prøven ble kjent mandag 23. november. Alle sjøfolkene med påvist smitte er samlet på ett skip, informeres det fra kommunen.

Mandag opplyste kommuneove­rlegen at det var meldt om to smittetilf­eller lørdag; en naerkontak­t i Kvås og en person fra det rammede rumenske miljøet.

I tirsdagens pressemeld­ing opplyses det at siden kriseledel­sen var samlet fredag, er det blitt påvist tre nye smittetilf­eller blant innbyggern­e i Lyngdal: Ett lokalisert til Kvås, og de to andre til arbeidsinn­vandrermil­jøet og menigheten hvor smitteutbr­uddet startet.

– Per tirsdag er det 13 aktive smittede personer i isolasjon. I tillegg gikk 125 personer ut av karantene mandag, slik at antallet personer i karantene nå er nede i beskjedne 25, opplyser informasjo­nslederen.

I løpet av desember er det ventet at mange borteboend­e studenter kommer hjem til Lyngdal for å feire jul og nyttår.

– Kriseledel­sen anmoder alle som kommer fra områder med smitte om å teste seg ved hjemkomst. De bes også om å unngå besøk på helsehus og omsorgssen­ter, er bønnen fra kommunen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway