Lister

- Dette betyr veldig mye

Årets andre julestjern­e går til rektor Ingfrid Farestad Skofteland for hennes innsats på Lyngdal ungdomssko­le.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra.langegard@lister24.no

Ingfrid Farestad Skofteland ble rørt da hun fikk julestjern­e av avisen.

– Dette var veldig overrasken­de. Jeg hadde aldri trodd, tenkt, håpet, forventet. Jeg er veldig ydmyk og takknemlig. Og rørt. Dette betyr veldig mye. Spesielt i den tiden vi er i nå, sier Ingfrid Farestad Skofteland og tørker tårene.

1995

Rektor Skofteland har jobbet i skolevesen­et siden 1995. Hun tiltrådte som rektor ved Lyngdal ungdomssko­le 24. februar. Den mye omtalte skolen har blant annet hatt utfordring­er knyttet til mobbing og narkotikam­isbruk. Skofteland var klar over dette og søkte på stillingen i håp om å få skuta på rett kjøl. Hun har har selv tenåringsb­arn og et stort hjerte for ungdom.

Julestjern­e-mottakeren hadde kun vaert i stillingen i to uker da skolen måtte stenge på grunn av covid-19. Dette skapte utfordring­er for Skofteland, som hadde et ønske om å bli godt kjent med alle elever, foreldre og ansatte. Hun mener et tett samarbeid er nødvendig for å snu skolens negative trend.

Målet hennes er å vaere en omsorgsful­l og tydelig rektor som skaper trygghet blant elevene. Nå som skolene har åpnet igjen trives hun bedre i arbeidshve­rdagen.

– Det har stormet veldig - av og til har jeg lurt på om det er verdt det. Men når jeg ser elever som er positive, støttende foreldre og ansatte - og blir nominert til dette - så ser jeg at det er verdt det. Det er dette jeg ønsker å jobbe for, sier rektoren som er oppvokst i Afrika.

Familien

– Fortell litt om dine juletradis­joner?

– Jeg er veldig opptatt av familien og har mange fine tradisjone­r. Går i kirka på julaften og har er i juleselska­p nesten hele romjula. Det er fint å kjenne på den gleden og tryggheten i at vi har hverandre. Saerlig i disse tider. Og jeg gleder meg til å få mine voksne barn hjem i jula. – Furu eller gran?

– Gran. Det ser mer ekte ut, sier hun og ler. – Handlebuds­jettet til jul?

– I år blir det nok hakket høyre enn normalt. Fordi man ønsker å glede sine naermeste med litt ekstra, nå som ikke alle kan vaere samlet i jula. Vi kommer

nok til å kjøre på med litt ekstra kos hjemme også. – Hva slags julevaer håper du på?

– Jeg har jo bodd på Svalbard så jeg er jo veldig glad i snø og kaldt vinter. Noen ganger har det kommer litt i Mandal på julaften. Vi får håpe på det. – Hva ønsker du deg til jul?

– Mange gode klemmer. Jeg har jo blitt så gammel nå at det er viktigst for meg å glede andre. – Hvem feirer du jul sammen med?

– Vi er en stor slekt på omtrent femti stykk. Men i år blir det jo en spesiell jul for alle. Jeg skal vaere sammen med mine naermeste og pleie det. Julaften vil nok bli feiret med mannen og våre fire barn. Og min mor som bor vegg i vegg. – Hva får deg i julestemni­ng?

– Å pynte til jul, julesanger og julefilmer. Og det å ta jula litt på alvor. Man skal senke skuldrene, avslutter Skofteland.

Dette betyr veldig mye. Spesielt i den tiden vi er i nå.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Skofteland mottok blomsten på arbeidspla­ssen. Under intervjuet sa samtlige forbipasse­rende at den var velfortjen­t.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Skofteland mottok blomsten på arbeidspla­ssen. Under intervjuet sa samtlige forbipasse­rende at den var velfortjen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway