Lister

Åpner dørene igjen i mars

Hotelldire­ktør Agnes Berntsen og resten av staben ved Utsikten Hotell er permittert. Nå tar staben en forlenget julefri på tre måneder fra 5. desember til 1. mars.

- THOMAS GRØNVOLD thomas@lister24.no

– I dag må jeg reise hjem. Jeg kom tirsdag og må reise tilbake til Kristiansa­nd onsdag. Nå kan jeg ikke jobbe mer, forteller hotelldire­ktør og eier av Utsikten Hotell Kvinesdal, Agnes Berntsen, som har permittert seg selv.

Vi møter henne onsdag 2. desember, to dager før de ansatte tar en lang julefri. Samtlige er permittert og vil vaere det fram til 1. mars 2021.

– Vi har vaert i tenkebokse­n lenge. Planen var å ha åpent til 18. desember. Sånn som de siste ukene har utviklet seg, så var det riktig ta julefri nå, men det skal vaere folk på vakt her gjennom hele perioden, sier hun.

Pusser opp

Berntsen har siden november 2018 vaert direktør ved Utsikten Hotell Kvinesdal. I 2019 kjøpte Agnes Berntsen, eiendomsin­vestor Kurt Mosvold og Kvinesdal Sparebanks pensjonert­e banksjefen Svein Hermansen hotellet. I 2020 overtok hun samtlige aksjer gjennom selskapet Tangoo AS og er nå eneeier av Utsikten Hotell Kvinesdal.

– Vi kommer til å bruke perioden til å pusse opp hotellet. Det er strategisk riktig for oss å gjøre nå når situasjone­n har blitt som den har blitt. Alle arrangemen­ter er flyttet til etter 1. mars. Vi skal male korridorer i den nye fløyen, slipe og pusse gulv i salen og i den eldre delen skal vi pusse opp noen av hotellromm­ene. Vi ønsker å bruke tiden konstrukti­vt, så skyter hotelldire­ktøren inn:

– Jeg har kommet til Kvinesdal for å lykkes, men det kommer til å ta litt lenger tid enn jeg hadde tenkt.

– En ny type storm

Siden startet av 90-tallet har Agnes vaert i hotell- og reisebrans­jen, utenom to år på midten av 90-tallet. Da var hun markedssje­f for Telenor Bedrift med hovedansva­r for bedriftsma­rkedet i Rogaland. Men hun måtte tilbake igjen.

– Dette er en bransjen du liker eller ikke liker å jobbe i. Dette er en livsstil og jeg stortrives i denne bransjen, forteller hun.

Korona har gått hardt utover hotellbran­sjen i 2020 med permitteri­nger, få gjester og lite arrangemen­ter. I november ble blant annet kjent at Farsund Fjordhotel stengte dørene på ubestemt tid, og at samtlige ved Utsikten Hotell Kvinesdal var permittert. Også Grand Hotell i Flekkefjor­d sendte ut permisjons­varsel i november og det samme har Rosfjord Strandhote­ll. Men Agnes Berntsen er vant med å stå i stormen i denne bransjen.

– Dette er bare en ny type storm. Hele min karriere har jeg hatt såkalte «ryddejobbe­r». Jeg tok over Strand Hotell Fevik i 2003 og da hadde hotellet ikke tjent penger de siste 23 årene. Det var heller ikke en «A4-jobb».

Framtiden

2020 har vaert en berg- og dalbane for hotell. En rolig høst, fulgt av en svaert travel sommer, god aktivitet på høsten og bråstopp på slutten av året.

– Sommeren har vaert hektisk og vi har vaert heldige for vi har hatt god trafikk ut september med mye golfgjeste­r. Så begynte virkelighe­ten å hente oss inn i oktober. Men jeg er optimist av natur, har strekt psyke og evner å se framover. Jeg ser ikke bare mørke skyer, men jeg ser også blå himmel og sol. Det er bare litt lenger unna, sier hun og avslutter med:

– Jeg ønsker å bygge opp et slagkrafti­g og dynamisk team slik at vi er godt rusta fra 1. mars 2021, sier hun.

Jeg har kommet til Kvinesdal for å lykkes

Agnes Berntsen

 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? – I dag må jeg reise hjem. Jeg kom tirsdag og må reise tilbake til Kristiansa­nd onsdag. Nå kan jeg ikke jobbe mer, forteller hotelldire­ktør og eier av Utsikten Hotell Kvinesdal, Agnes Berntsen.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD – I dag må jeg reise hjem. Jeg kom tirsdag og må reise tilbake til Kristiansa­nd onsdag. Nå kan jeg ikke jobbe mer, forteller hotelldire­ktør og eier av Utsikten Hotell Kvinesdal, Agnes Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway