Lister

– Vi har aldri hatt slik pynt her før

– Det var veldig stas at de valgte oss, sier enhetslede­r Birthe Rafoss for Farsund omsorgssen­ter om den lysende førjulsgav­en beboerne fikk tirsdag.

- ÅSE ASTRI BAKKA

– Det er spesielt fint å få disse lysene akkurat i år. Dette året har vaert et annerledes år på grunn av hensynene vi har måttet ta på grunn av korona-situasjone­n. Vi har jobbet hardt for ikke å få smitte inn, og det har vi klart hittil, forteller enhetslede­r Birthe Rafoss for Farsund omsorgssen­ter (FOS).

Jobben med å stanse viruset har blant annet medført mindre besøk for beboere. Hverdagen kan kjennes litt ekstra mørk og ensom for noen og enhver i disse tider. Nå har beboerne på Farsund omsorgssen­ter fått ett lyspunkt i tilvaerels­en. Eller; strengt tatt snakker vi om mange lyspunkt.

En av ti i Norge

– Vi er én av ti butikker i Norge som har fått muligheten fra ledelsen sentralt til å velge ut en lokal mottaker som vi mener fortjener en førjulsgav­e, forteller daglig leder Ronny Fredriksen for Clas Ohlson i Farsund.

Valget falt altså på FOS, og enhetslede­ren ble kontaktet for å sjekke om de var interesser­t i å bli gave-mottager. Det var de. Rafoss setter stor pris på den lysende gesten:

– Vi ble kjempeglad­e! Vi har aldri hatt slik pynt her før. Det var veldig stas at de valgte oss. Det er ikke ofte vi får denne type gaver, så dét sa jeg ja takk til straks han ringte.

Nøye valgt ut

Rafoss overlot selve planleggin­gsarbeidet på vegne av FOS til Ingrid Ekhoff, som til daglig er å finne i resepsjone­n.

– Hun har, i motsetning til meg, et godt utviklet pynte- og interiørgé­n, smiler Rafoss.

Lys og pynt ble valgt ut i et samarbeid, og det ble foretatt befaring for å velge ut hvor pynten kunne komme best mulig til sin rett og mest mulig til glede for beboerne.

Det ble valgt å pynte inngangspa­rtiet til selve hovedinnga­ngen, i hagen utenfor avdeling C og i hagen utenfor avdeling B.

– De neste dagene skal vi også selv henge opp lyslenker utenfor omsorgsbol­igene, forteller Rafoss.

Gledet seg

En del av beboerne har den seneste tiden fått med seg at noe har vaert på gang.

– Flere har gledet seg veldig etter at de fikk vite hva som skulle skje. Dette er stort for mange av beboerne, sier Rafoss.

Ekstra stas var det at ordføreren kom opp for å tenne de nye lysene deres, som det tok Fredriksen og elektroans­varlig Susanne Madsen på giverbedri­ften over fire timer å sette opp. Alt i alt er gaven verdt rundt 10.000 kroner.

Fredriksen forteller at de hadde lyst å gjøre litt ekstra utav det hele, så han kontaktet ordføreren - som straks svarte ja.

Ordføreren åpnet

Noen av beboerne ble med ut for å se Arnt Abrahamsen sette i støpselet som sørget for å gi strøm til de mange lysene som var plassert utenfor i form av både figurer og små lys. De fleste valgte imidlertid å følge seansen innenfra gjennom de mange vinduene som vender mot pynten.

Mens utsikten tidligere har vaert mørket om kveldene, kan de nå kikke på blant annet lysende dyr og fugler og en snømann, i tillegg til mer vanlige små lyspunkt fordelt på små busker og traer.

– Dette er en fin måte der en lokal bedrift viser å sette pris på det flotte arbeidet som gjøres her på omsorgssen­teret. Dette lyser opp hverdagen i et mørkt år, sier ordføreren.

SITAT: Dette lyser opp hverdagen i et mørkt år.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? – Dette lyser opp hverdagen i et mørkt år, sier ordfører Arnt Abrahamsen om gaven Ronny Fredriksen hadde med seg til Farsund omsorgssen­ter tirsdag.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA – Dette lyser opp hverdagen i et mørkt år, sier ordfører Arnt Abrahamsen om gaven Ronny Fredriksen hadde med seg til Farsund omsorgssen­ter tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway