Lister

Venter fortsatt på klarsignal

Snart tre måneder etter at sesongen i bredde-håndballen skulle startet, har lagene fremdeles ikke fått lov til å trene som normalt. Nå frykter lokale lag at hele sesongen ryker.

-

Håndballen ble som alt annet stoppet da Norge stengte i mars. Mens både toppfotbal­len og topphåndba­llen, samt barn og unge under 20 år, for lengst er i gang med sine sesonger, venter bredden fremdeles på å få tillatelse til å starte opp igjen med ordinaere treninger og kamper.

– Vi har et juniorlag på damesiden hvor noen av senior-spillerne har deltatt på treninger, men her har jo de som er over 20 år vaert nødt til de gjeldende reglene om blant annet å holde avstand. På herresiden har vi ikke noe juniorlag, og G-16-laget er lagt ned, så der er situasjone­n verre. Her har de derfor ikke hatt trening på en stund, sier håndballfo­rmann Leif Steinar Simonsen i FLIK.

– Ingen normalseso­ng

Jo lengre tid det går før de kan starte opp igjen med ordinaere treninger og kamper, jo vanskelige tror han det blir å komme i gang med en sesong. Uansett mener han det viktigste først og fremst er å komme i gang med ordinaere treninger.

– Det vil uansett ikke bli en normalseso­ng selv om vi snart skulle fått tillatelse til å starte opp igjen, da det fort vil medføre tre kamper i uken. Det blir for vanskelig. Samtidig frykter jeg at hele sesongen ryker. Personlig tror jeg kanskje de venter til høsten med å starte opp seriespill­et, for heller å starte med blanke ark da. Om det skulle bli mulig å kjøre en halv sesong, så kan jo det også bli vanskelig i forhold til opp- og nedrykk.

– Men bare det å komme i gang med vanlige treninger og kanskje et treningska­mpopplegg for å få litt spill vil vaere viktig da det kan vaere med på å holde folk i gamet. Man spiller tross alt ikke håndball for å holde avstand og bare kaste ball til hverandre, sier Simonsen.

– Har dere mistet noen spillere som følge av situasjone­n?

– Det tørr jeg ikke å si. De fleste sier at de er på vent. Samtidig har det ikke vaert herretreni­ng på en stund, så det blir veldig spennende å se hvor mange som dukker opp på trening der når vi en gang kan starte opp igjen, sier Simonsen.

Ikke alle trener

Heller ikke Lyngdal-trener Arild

Andreassen har noe saerlig tro på at det blir noe av 2020/21-sesongen.

– Det er vanskelig å si om det blir noe sesong, men jeg tror egentlig ikke det. Klarer de å åpne for at vi kan trene vanlig og spille treningska­mper, så tror jeg ikke vi kommer lengre enn det. Selv om det fortsatt kan bli kamper, så har jeg vondt for å tro det. Det ville uansett betydd mye å kunne få trent ordentlig. Slik det er nå er det like kjedelig å vaere trener som spiller, sier Andreassen.

– Har dere mistet noen spillere som følge av situasjone­n?

– Vi har ikke mistet mange, men alle er ikke på trening. Engasjemen­tet er forståelig nok ikke på topp om dagen, sier Andreassen.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Verken FLIK eller Lyngdal har den helt store troa på at det blir noe av årets håndballse­song.
FOTO: TOM ARILD STØLE Verken FLIK eller Lyngdal har den helt store troa på at det blir noe av årets håndballse­song.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway