Lister

Dagens ledelsesst­ruktur i Lyngdal kommune er for topptung

-

En helt ny situasjon gir FRP unike muligheter i Lister og Lindesnes.

Det er Lister og Lindesnes som avgjør hvem som skal represente­re Agder på Stortinget etter valget i 2021. Det kan se ut som både meningsmål­inger og tidligere valgresult­atet for SP, KRF og FRP i Kristiansa­nd er svaert like. SP har rykket fra oss på mange målinger nasjonalt, men ikke regionalt i Agder. SP og FRP ble like store ved forrige fylkesting med omlag 11-12% oppslutnin­g.

Nå har FRP, SP og KRF avholdt sine nominasjon­smøter, og pekt ut hvem som på stortinget. KRF har Kjell Ingolf Ropstad fra Evje på førsteplas­s i både Aust- og Vest-agder, på andre plass har de Jorunn Lossius fra Lillesand, og på tredjeplas­s har de Jørgen Kristiansa­nd fra Kristiansa­nd.

I Senterpart­iet har de også tatt samme strategi som KRF, nemlig å kun velge toppkandid­ater fra Kristiansa­nd-regionen. Førstekand­idaten Gro Anita Mykjåland

er fra Iveland, andre kandidaten Anja Abusland er fra Kristiansa­nd, og tredjekand­idaten Eivind Drivenes er fra Vennesla.

Denne sammensetn­ingen av stortingsk­andidater i Vest-agder gjør at det åpnes opp helt nye muligheter for FRP. Vi har aldri før vaert i en stortingsv­algkamp der både Senterpart­iet og KRF ikke har noen toppkandid­ater fra vestre del av Agder på sine valglister.

Skal man utvikle vestre del av Agder, og Lindesnes regionen så må man nødt å ha kandidater som vet hvor skoen trykker, kjenner sitt lokalmiljø og har evne og vilje til å sikre Lister og Lindesnes innflytels­e.

Vår førstekand­idat ved Stortingsv­alget Gisle M. Saudland er fra Flekkefjor­d, og vil sammen med ordfører i Flekkefjor­d sike innflytels­e for kommunen sin, det samme gjelder i andre Lister kommuner. Så er man innbygger i Lister, og ønsker bedre tjenester og flere arbeidspla­sser, så kan man da velge. Er du imot sentralise­ring så kan man enten støtte Saudland som er fra Flekkefjor­d, eller en Senterpart­i politiker fra Kristiansa­nd. Det samme gjelder med KRF, skal man sikre Lindesnes

regionen innflytels­e på Stortinget, så kan man enten stemme på tidligere ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen som har levert over 500 nye arbeidspla­sser, nytt fengsel, ny havn i Strømsvika og statlige midler til tømmerkai, eller man kan stemme for en Krfer fra Kristiansa­nd som ikke kjenner Mandal og Lindesnes regionen.

KRF og Senterpart­iet har svekket seg selv ved å holde kandidater fra Lister og Lindesnes utenfor toppen på Stortingsl­isten. Hvis FRP gjør et bra valg i Lister og Lindesnes så kan vi få inn Saudland fra Lister, og Andersen fra Lindesnes.

Det blir et spennende valg, og denne gangen så kan det se ut som vi kan komme tilbake til nye høyder i Lister og Lindesnes, og få inn to på Stortinget.

Steinar Bergstøl Andersen (FRP), leder av hovedutval­g for kultur, folkehelse og frivilligh­et, Agder fylkeskomm­une

 ??  ?? Steinar Bergstøl Andersen (FRP) har skrevet dette leserinnle­gget.
Steinar Bergstøl Andersen (FRP) har skrevet dette leserinnle­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway