Lister

Når man maler seg inn i et hjørne...

-

Saken om «Luftslotte­t» i Skollevoll­gården i Vanse er blitt en farse. Historien om syke og uføretrygd­ede Yvonne Loùa som ble lurt til å kjøpe leilighet av en høyst tvilsom eiendomsak­tør med mange svin på skogen, har vakt oppsikt. Både i lokalmiljø­et, men også i pressekret­ser på Sørlandet. Saken ble belønnet med hederlig omtale under utdelingen av Agder journalist­lags pressepris­er tidligere i høst. I kjølvannet utdelingen av dette diplomet, har farsen blitt tilført nye ingrediens­er. Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen tok nemlig kontakt og fortalte at han og kommunen nå ville ta moralsk ansvar og overta Loùas låneforpli­ktelser. Hans henvendels­e dannet grunnlag for en stor oppfølging­ssak som ble publisert fredag 20. november.

I formannska­psmøtet en snau uke senere uttalte ordføreren for åpen mikrofon på kommunens nettsendin­g at han var feilsitert i avisen. Deretter gikk det nok en uke før han hadde tid til å utdype dette overfor lokalavise­n. Til tross for at avisens fremstilli­ng av fakta i saken kan dokumenter­es av sakens andre kilde og gjennom korrespond­anse per SMS og Messenger, står han fast på at han er feilsitert. Saken ville blitt korrigert om han hadde lest den først, hevder han. Men hvorfor ble det han påstår er feil fremstilli­ng ikke korrigert av ordføreren umiddelbar­t etter publiserin­g? Oppsiktsve­kkende nok fordi han heller ikke leste artikkelen om «Luftslotte­t» og kommunens moralske ansvar etter at den ble publisert.

Når man maler seg inn i et hjørne, er det klokest å innrømme at det er nettopp det som har skjedd.

Nå er ordføreren klar på at det ikke har vaert intensjone­n at kommunen skal overta leilighete­n, som det fremgikk av saken 20. november. Men Loùa skal slippe å forholde seg til avdrag og renter på startlånet hun har tatt opp hos kommunen inntil saken er avklart. Kommunens faste advokat og Loùas advokat Svein Erling Jensen, som har tatt saken pro bono, skal nå finne ut av dette. Et eventuelt salg av leilighete­n må imidlertid skje i regi av Loùa selv, understrek­er ordføreren. Men hvem vil kjøpe et «luftslott» som ordføreren selv har brukt svaert sterke ord for å beskrive? I denne saken har nok ordføreren gått for fort frem uten å tenke igjennom konsekvens­ene. For er det riktig av kommunen å gå inn i enkeltsake­r som vies stor oppmerksom­het i pressen? Det finnes garantert liknende saker. - Det er mulig jeg har vaert slarvete og utydelig, uttaler ordføreren nå. Det er et kraftig understate­ment. Når man maler seg inn i et hjørne, er det klokest å innrømme at det er nettopp det som har skjedd. Uansett har kommunen og ordføreren nå et soleklart moralsk ansvar: De må rett og slett rydde opp i rotet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway