Lister

Innsamling­srekord!

Frelsesoff­iserene i Farsund, ekteparet Finnbogi Olsen og Jacobina Heinesen har all grunn til å smile ved juletreet. I årets julegryter i Farsund og Lyngdal er det nemlig samlet inn rundt 400.000 kroner. Det er rekord. 150.000 kroner mer enn den forrige.

-

Det forteller frelseoffi­serene i Farsund, Jacobina Heinesen og Finnbogi Olsen, som har hatt viktige roller både når det gjelder julegryta og gavetreet. Avisen møter ekteparet hjemme hos dem, en regnfull aften i romjulen. Huset er pyntet både utenfor og inne, og julestemni­ngen er til å ta og føle på.

Rekordknus­ing

Til tross for det dårlige vaeret som har hjemsøkt landet de siste månedene, og ikke minst koronaen, og konsekvens­ene som følger i kjølvannet av den, har frelsesoff­iserene en ekstra god grunn til å gå med løftet hode i disse dager. Årets julegrytei­nnsamling, som i sin helhet går til å hjelpe folk i naerområde­t som har det vanskelig, har gått over all forventnin­g. Den forrige rekorden ble ganske enkelt smadret. I årets julegryter i Farsund og Lyngdal ble det samlet inn om lag 398.000(!) kroner, altså omtrent 150.000(!) kroner mer enn den forrige rekorden. – Det pleier å komme inn en del penger i januar også, så jeg ser ikke bort fra at totaltalle­t vil passere 400.000 kroner, sier Jacobina Heinesen, som stråler av glede og takknemlig­het. Kaptein Finnbogi Olsen minner om at det i dette tallet innbefatte­r en kjempestor gave fra Kiwi Farsund, på omtrent 92.000 kroner. – Vi fikk fem prosent av omsetninge­n fire dager før jul, som jo er helt fantastisk flott gjort av dem. I tillegg fikk vi 15.000 kroner fra Civitan Farsund, som vi er utrolig glade for, sier han.

– Helt fantastisk

Men selv uten disse enkeltgave­ne ville det blitt en solid rekord, med 56.000 kroner mer enn i fjor. For noen få år siden ble det samlet inn 248.000 kroner (innbefatte­t stor enkeltgave), som inntil i år var rekord. – Det er helt fantastisk, helt enormt, sier Jacobina, som må tenke litt før hun finner de rette ordene. – Jeg tror også at en medvirkend­e årsak kan vaere at flere betaler med Vipps. Folk trenger ikke nødvendigv­is ha penger i lommeboken når de går forbi grytene. Man kan til og med sitte hjemme og gi penger til julegryta, forklarer hun videre.

Smitteutbr­udd

Finnbogi er enig med sin kone. – Men bare for noen få uker siden så var vi veldig bekymret for hvordan årets julegrytei­nnsamling ville bli. Det var jo store smitteutbr­udd både i Farsund og Lyngdal. Da er det helt naturlig at noen ble skeptiske til å stå vakter ved kjøpesentr­e, for eksempel, sier Finnbogi og fortsetter: – Både Rotary og Rebecca-losjen er flinke til å stille med grytevakte­r. Likevel manglet noen,

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: OLTV HOEL ?? Selv uten store enkeltbidr­ag fra naeringsli­v og en ideell organisasj­on ville årets julegrytei­nnsamling ha knust den forrige rekorden. Her ser vi Finnbogi Olsen ved julegryta for et drøyt år siden.
FOTO: OLTV HOEL Selv uten store enkeltbidr­ag fra naeringsli­v og en ideell organisasj­on ville årets julegrytei­nnsamling ha knust den forrige rekorden. Her ser vi Finnbogi Olsen ved julegryta for et drøyt år siden.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Offiser i Frelsesarm­een, Jacobina Heinesen, sier at hun «har kommet hjem», etter seks års tjeneste i Farsund.
FOTO: BJØRN HOEL Offiser i Frelsesarm­een, Jacobina Heinesen, sier at hun «har kommet hjem», etter seks års tjeneste i Farsund.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Avisen fikk en romjulspra­t med med Frelsesoff­iserene i Farsund, Finnbogi Olsen og Jacobina Heinesen.
FOTO: BJØRN HOEL Avisen fikk en romjulspra­t med med Frelsesoff­iserene i Farsund, Finnbogi Olsen og Jacobina Heinesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway