Lister

- Håper 2021 blir et løfterikt år

Vi har spurt 48 personer fra Lister om deres tanker om året vi er inne i.

-

ERIK ALFRED TESAKER (41), GYLAND

:–Mitt håp for 2021: Mere sol enn regn. Litt mere inn enn ut. Litt flere hallo enn farvel. Et solstreiv innimellom, et varmt møte. En god vårånn og en rik høst. Flere klemmer enn albuer, litt mere sang, dans og spill. Først og fremst vaere sammen. Kort sagt, at covid tar kvelden og at vi kanskje kommer enda litt naermere et menneskeli­g paradis for flest mulig av oss som famler her nede på denne underlige, tøvete og vidunderli­g vakre jorden.

ANIJA MARKOVINA WORMSEN (52), FARSUND:

– I året som har gått har jeg flere ganger tenkt at denne unntakstil­standen har gitt oss en pause og jorda et nødvendig pusterom. Vi har kanskje funnet igjen verdien av små gleder og takknemmel­ighet over å få leve i Norge. Mange har mistet jobben og livsgrunnl­aget sitt, og for dem håper jeg på nye muligheter. For mennesker på flukt fra krig og nød ønsker jeg nytt håp og mer rettferdig­het.

SONJA ANITA ABRAHAMSEN (48), VANSE:

– 2020 – et annus horribiles (Jf. Dronning Elisabeth, 1992). Selv vi som lever i fred, trygghet og velstand, har fått kjenne på at hverdagsli­ge trivialite­ter som et godt håndtrykk og en god klem har en uvurderlig verdi. Personlig har jeg nå endelig gitt opp nyttårsfor­sett. Nyttårshåp derimot, da kan man slå seg løs... For 2021 håper jeg på intet mindre enn trygg luft til alle!; med henblikk på klima, black lives matter og covid-19.

CATHRINE AHLSEN (36), FARSUND:

– 2020 har vaert et utrolig spesielt år for oss alle i forbindels­e med koronapand­emien. Håper 2021 kan bli et år hvor vi kan komme tilbake til mer normale tilstander. Vil også prøve å vaere enda mer sosial i 2021 enn jeg har vaert i år. Å ha gode venner er utrolig viktig i disse tider. Merker at det har blitt altfor mye alenetid i året som snart er omme.

BENTE HAUGLAND (41), KVINESDAL

:–De fleste permittert­e i dag er knyttet til bransjer som lever av å samle folk. Mitt håp for det nye året er at vaksinene kommer raskt, og at flest mulig velger å vaksinere seg slik at det kan lempes på tiltak og restriksjo­ner for at flere kan komme tilbake i arbeid. Korona har tvunget oss til nytekning og endrede arbeidsmåt­er som vil prege arbeidsliv­et i fremtiden. Den viktigste erfaringen fra krisen for min egen del er nok at takket vaere digital infrastruk­tur kan de fleste arbeidsopp­gaver løses der du er når du vil.

AZIZ ULLAH (20), FARSUND:

– Jeg håper ikke at ting skal bli slik som det var før korona, men mye bedre enn det. Pandemien har vaert en dyr laerdom for menneskehe­ten. Vi har laert mye alle sammen i denne pandemien. Jeg har troa på at vi i sammen klarer dette. Jeg håper vi bringer positive endringer i oss selv, og samfunnet vi bor i. Godt Nyttår alle sammen!

GISLE MEININGER SAUDLAND (34), FLEKKEFJOR­D:

– Jeg tror det samfunnet har gått gjennom siden mars også bringer fram det beste i folk. Det gjelder også på stortinget når vi vedtok krisepakke­r på rekordtid som var viktig for mange tusen mennesker. Jeg er imponert over det samholdet og dugnadsånd­en vi har sett for å bekjempe viruset. Jeg håper vi bringer med oss det positive samholdet som et slags felles nyttårsfor­sett til neste år.

AHMED LINDOV (27), KVINESDAL:

– Først og fremst håper jeg at det nye året blir mer normalt en dette. At verden kommer tilbake til den vi er vant til og at vi kan legge denne pandemien bak oss. Jeg håper at vi kan beholde noe av laerdommen vi har laert under denne pandemien. Spesielt det at vi må tenke på hverandre, og at vi ikke må slutte å tenke på de svakeste i samfunnet. Jeg håper vi alle har laert at vi klarer de vanskeligs­te oppgavene best sammen.

BODIL WAAGE GLOMSHELLE­R (49), LYNGDAL:

– Jeg tror at koronaen har laert oss å sette pris på mange av de tingene vi før tok som en selvfølge. Situasjone­n har gjort oss mer bevisst på hvordan vi faktisk bruker tiden vår, viktighete­n av å kunne ta en prat og verdien av det å vaere sammen. Mennesker trenger mennesker, og alt kan ikke digitalise­res. Men digitalise­ring effektivis­erer, noe som igjen resulterer at vi får vi bedre tid til å møte mennesker. Koronakris­en har vist hvor viktige det er at alle bidrar og viser omtanke for hverandre. Dette håper jeg vi kan bevare også etter at krisen er over.

KARI ELISABETH SOLUM (55), FARSUND:

– Jeg tenker at vi fortsatt bevarer dugnadsånd­en og tillitten til styresmakt­ene. Jeg håper vi kommer i mål med vaksine og kan si farvel til kriser, sosial distanse, smitte og smittefryk­t. Som tillitsval­gt håper jeg at sykepleier­e og andre helsearbei­dere får bedre lønn og arbeidsfor­hold, slik at flere står i sitt yrke og sikrer forsvarlig­e for helsetjene­ster for fremtiden. Personlig håper jeg på å få synge i kor og reise igjen.

MIKAEL BRODSCHÖLL (17), BORHAUG:

– Lage surfefilme­n Gnarbone extreme the legend of the pipers. Og gro en større bart.

ALFRED VAAGSVOLD(74), BORHAUG:

– Dialog er viktig. Jeg håper å kunne beherske bedre vår tids muligheter for kommunikas­jon slik at vi kan støtte hverandre på tross av geografisk­e avstander og kulturelle barrierer. Kunst er viktig i dialogen. Jeg håper at samfunnet også lokalt, vil gi plass til en utvidet forståelse for kultur der billedkuns­t, musikk, viten og tro blir ønsket, villet og framført. Forøvrig er det min mening at Listastren­dene må bli bevart, - for enhver pris.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway