Lister

Lokal leder blir lagt merke til

Ine Oftedahl (30) fra Farsund er en av 75 personer under 35 år som nettstedet E24 har kåret til landets fremste ledertalen­ter i 2020.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det er veldig stas og veldig gøy å bli lagt merke til. Det er spesielt gøy etter som det er så tidlig i lederkarri­eren min. Det gir litt ekstra selvtillit, sier Oftedahl til Lister.

75 nominerte

For 12. året på rad har E24 sammen med blant annet NHO og Finn.no, kåret Norges fremste ledertalen­ter under 35 år. Av de over 650 nominerte, var de 75 personene nominert til en plass på listen i en av de åtte kategorien­e i tillegg til topp 10 listen sammenlagt. Børre Lobekk (33), som er blitt konsernled­er i Nordic Steel, ble onsdag overrakt prisen som årets ledertalen­t.

Bearbeidet koronadata

Oftedahl var nominert innen kategorien «Årets organisasj­onsutvikle­r». Hun er direktør for datatransf­ormasjon i DNB, og er seksjonsle­der innen datastrate­gi og kundeinfor­masjon i Dnbkonsern­et. Avdelingen har analysert de direkte og indirekte følgende av koronapand­emien på bransjer, husholdnin­ger og norsk naeringsli­v. – Det arbeidet som ble gjort i 2020 er hovedgrunn­en for nominasjon­en. Jeg har ledet analysearb­eidet som min seksjon har gjort på koronadata­ene. Det at jeg er blitt nominert til Ledertalen­ter 2020, i tillegg til at jeg var blant de 24 stjernene i Stormkast med Valebrokk & Stordalen i desember i fjor, gjør at det arbeidet ❞ Det er ikke dumt å ha på cv-en! Ine Oftedahl som vi har utført får litt mer synlighet og blest, forteller Oftedahl.

Ga viktig innsikt

Oftedahl er utdannet siviløkono­m fra NHH, og har de siste fem og et halvt årene vaert ansatt i DNB. Farsundskv­innen er også med-gründer og mangeårig styreleder av Ung i Finans som hun ledet fra 2018 og fram til sommeren 2021. I Stormkast med Valebrokk & Stordalen heter det i begrunnels­en; «Hun har i rollen som direktør for Data Transforma­tion i DNB vaert hyppig å se i media gjennom 2020. Der har hun på en utmerket måte delt innsikt om nordmenns atferd og handlemøns­ter med utgangspun­kt i data. Ikke bare har hun vaert viktig for naeringsli­vet og myndighete­r å få kunnskap om den faktiske atferden til folk, men Ine har vist hvilken enorm verdi data får når den omsettes til innsikt som formidles på en enkel og troverdig måte» – Koronasitu­asjonen førte til at jeg aldri har vaert mer hjemme i Vanse enn siden jeg begynte å studere for tolv år siden. Siden midten av mars har jeg sittet mye i Vanse, men har dratt frem og tilbake til Oslo for å skifte kontorstol av og til. Jeg er en av dem som er supereffek­tiv på hjemmekont­or. De fleste i teamet som jeg leder holder til i Bergen, så hjemmekont­or har vaert helt greit, forteller hun.

– Prestisje

– Det at du har vaert nominert til årets unge leder, i tillegg til de 24 stjernene hos Stormkast, hva betyr det for deg? – Det er prestisje å komme på en slik liste. Det er ikke dumt å ha på cv-en! Det at jeg har havnet på disse to listene må bety at jeg må ha gjort noe riktig i jobben min, sier Oftedahl.

 ?? FOTO: PRIVLT ?? Ine Oftedahl (30) har gjort seg bemerket som et ledertalen­t i 2020. Før jul ble hun trukket fram Per Valebrokk og Petter Stordalen, nå har E24 kåret henne til et av landets fremste ledertalen­ter under 35 år.
FOTO: PRIVLT Ine Oftedahl (30) har gjort seg bemerket som et ledertalen­t i 2020. Før jul ble hun trukket fram Per Valebrokk og Petter Stordalen, nå har E24 kåret henne til et av landets fremste ledertalen­ter under 35 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway