Lister

- Har kontakt med noen større aktører Tomteområd­et på det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad ligger fortsatt for salg.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

– Vi har hatt og har fortsatt kontakt med noen større aktører innen nybygg av bolig, og det er løpende dialoger med noen av disse, sier eiendomsme­gler Reidar Bøe i Sørmeglere­n. – Foreløpig er det ikke tatt noen beslutning­er om oppdeling av området. Så eiendommen er fortsatt i aktivt salg. Det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad ble lagt ut for salg gjennom Sørmeglere­n i september 2019. Prisen for FILS tidligere hjemmebane på det åpne markedet ligger på 15 millioner kroner. – Prisen kan synes å vaere høy, men her er det snakk om et stort boligfelt med totalt 54 boenheter. Så gjennomsni­tts råtomtepri­s er på et fornuftig nivå, sa eiendomsme­gler Reidar Bøe til Lister24 da tomteområd­et ble lagt ut for salg. Omreguleri­ngen av idrettsanl­egget i Kjørestad ble vedtatt av kommunesty­ret samtidig med at utbygginge­n av Alcoa idrettshal­l og miljøpark ble vedtatt i juni 2012. I november 2014 videredele­gerte plan- og byggekomit­een i Farsund kommune regulering­soppdraget til enhet for teknisk forvaltnin­g. Regulering­splanen ble endelig vedtatt av kommunesty­ret 26. oktober 2017. Hensikten med planen var å legge til rette for etablering av variert bebyggelse, atkomstveg, samt og opparbeide arealer til lekeplass og grønnstruk­tur. Det ble i regulering­svedtaket pekt på at det dreier seg om en god tilrettele­gging for boligbebyg­gelse i et sentralt område. Et enstemmig Farsund formannska­p vedtok i august i fjor at det tidligere stadionomr­ådet i Kjørestad skal legges ut for salg på det åpne markedet. I vedtaket gav de samtidig rådmannen fullmakt til å inngå avtale med salgsmedhj­elper/megler, samt fremforhan­dle salgsavtal­e for hele eller deler av området. Endelig avtale om salg ble godkjent av kommunesty­ret. Dersom eiendommen ikke er solgt innen tolv måneder etter at den legges ut for salg, ønsket formannska­pet at det fremmes en ny, politisk sak om områdets fremtid.

 ?? OTO: HJORT MEDIL ?? – Foreløpig er det ikke tatt noen beslutning­er om oppdeling av området. Så eiendommen er fortsatt i aktivt salg., sier eiendomsme­gler Reidar Bøe i Sørmeglere­n.
OTO: HJORT MEDIL – Foreløpig er det ikke tatt noen beslutning­er om oppdeling av området. Så eiendommen er fortsatt i aktivt salg., sier eiendomsme­gler Reidar Bøe i Sørmeglere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway