Lister

Valfartet til islagte vann

Det var naermest skøytefebe­r i regionen i helgen.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

❞ Det er mye gøyere å gå her enn på isbanen i Lyngdal. Viola Skretting Salvesen

– Det er kjempegøy og helt fantastisk å vaere her. For en flott isbane å gå på, sier Ellen Foss. Hun og mannen Espen og barna Emilie (2) og Elias (4) var blant de mange som koste seg på isen på Kvavikfjor­den lørdag. Mens de to voksne skled elegant over isen på skøyter satt de to minste i akebrett og skikjelke. – Elias var på skøyter tidligere i dag, men han syntes det var like gøy på skikjelke, ler Ellen. – Det er gøy, ler Elias. – Vi har vaert her tidligere år, men det er første gang i vinter. Det har jo vaert så mye mildvaer. Nå må vi bare utnytte dagene, sier Ellen. Det var folk i alle aldre å se ute på isen lørdag. Blant veteranene var Alf Åge Gundersen. Med gode, gamle lengdeløps­skøyter og armen på ryggen tilbakela han den ene fine svingen etter den andre. – Det er veldig fint å gå her, saerlig et stykke utpå, sier han. Også i Farsund var det flere hundre som benyttet muligheten til å snøre på seg skøytene i helgen. – Jeg gikk på skøytebane­n i Lyngdal i fjor. Det er kjempegøy her, sier Olianna Sivertsen. – Det er mye gøyere å gå her enn på isbanen i Lyngdal, for her er det så mye større plass, sier Viola Skretting Salvesen før jentene tar noen nye forsiktige skyv på de tynne bladene av stål. Varaordfør­er Jostein Kydland var heller ikke vond å be når skøyteforh­oldene meldte seg. – Det er bare helt fantastisk her ute! En må bare nyte det når det endelig blir vinter! Vi var her på torsdagskv­elden etter at det var mørkt, og det myldret av folk. I ettermidda­g (fredag, red. anm) vil det bli mer enn de par hundre som var her kvelden før.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Litt nølende, men med god hjelp av pappa Håvard Bjørgan, tar fem år gamle Eskild Bjørgan noen av sine første skøytefras­park.
FOTO: TORREY ENOKSEN Litt nølende, men med god hjelp av pappa Håvard Bjørgan, tar fem år gamle Eskild Bjørgan noen av sine første skøytefras­park.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway