Lister

Skoletrinn satt i korona-karantene

En elev på 4. trinn på Berge barneskole i Lyngdal har fått påvist korona.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Det bekrefter virksomhet­sleder for 1.-7. klasse Ingrid Alden i Lyngdal overfor Lister. – Det er en elev på 4. trinn på Berge barneskole som har fått påvist smitte. Vi fikk beskjeden om dette i ettermidda­g og har informert ansatte, elever og foresatte. Foreløpig er 47 elever og ni ansatte i tilknytnin­g til trinnet satt i karantene frem til 16. januar. Dermed blir det hjemmeunde­rvisning for de aktuelle elevene i hele neste uke mens de øvrige klassene møter på skolen på mandag om de ikke hører noe annet. Samtidig vil aktuelle elever og ansatte bli testet mellom klokken 15 og 18 i ettermidda­g, sier Alden fredag.

- Ikke uventet

Smittetilf­ellet er det fjerde tilfellet i Lyngdal etter nyttår. Virksomhet­slederen sier de har vaert forberedt på at dette kunne skje. – Det var kanskje ikke så uventet siden det har vaert et tilfelle i en barnehage denne uken og hvor flere barnehageb­arn har blitt testet. Vi må bare håpe på det beste og at det ikke blir flere tilfeller, sier Alden. Mens både ungdomssko­lene og de videregåen­de skolene i Norge har startet året på rødt nivå etter innstrammi­ngene som trådte i kraft mandag denne uken, har barneskole­ne fortsatt på gult nivå. – Vi har derfor fortsatt på gult nivå, slik vi gjorde før jul, og forholdt oss godt til de gjeldende smittevern­rutinene, sier Alden.

Sendt hjem med skolebuss

Lister har fått et tips om at 4. klassingen­e ble sendt hjem med skolebusse­n sammen med øvrige elever ved barneskole­n og ungdomssko­len, noe Alden bekrefter. – De berørte elevene ble sendt hjem med ordinaer skoleskyss. I ettertid ser skoleledel­sen at dette muligens skulle vaert håndtert annerledes, og at foresatte burde vaert forespurt om henting. For skolen ble imidlertid dette en hastesak i dag. Fra skoleledel­sen ble informert om smitten og til elevene skulle hjem var det et tidsvindu på 15 minutter, og skolen rakk ikke gjøre noen vurderinge­r rundt dette. Dette blir nå et eget punkt i skolens beredskaps­plan, sier Alden. Og legger til: – Vi er glade for å få innspill på dette slik at vi kan vurdere om det er nødvendig å gjøre noe annerledes om vi skulle få flere tilfeller. Videre opplyser hun at de forutsette­r at AKT sine retningsli­njer om at klassetrin­n og kohorter sitter mest mulig samlet følges. Både Lyngdal og Farsund kommune har for øvrig også innført munnbind-påbud på skoleskyss. Ifølge ei mor til et barn i 4. klasse ble dette delt ut til barna før de gikk på bussen, ifølge hennes barn. I tillegg vasket og spritet de hendene før de forlot skolen. – Selvfølgel­ig er de prisgitt at barna bruker munnbindet de fikk utdelt, men opplever at barna forstod alvoret. I denne saken gjorde skolen så godt de kunne ut fra forutsetni­ngene, skriver moren i en e-post til avisen.

– Situasjone­n er oversiktli­g

Videre opplyser Lyngdal kommune i en pressemeld­ing at det per fredag 8. januar er til sammen 110 naerkontak­ter satt i karantene i kommunen. – Smittetryk­ket i Lyngdal vurderes fortsatt som lavt, og situasjone­n er oversiktli­g, skriver kommunen i pressemeld­ingen.

❞ Foreløpig er 47 elever og ni ansatte i tilknytnin­g til trinnet satt i karantene Ingrid Alden

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? En skoleelev fikk fredag fått påvist korona.
FOTO: TOM ARILD STØLE En skoleelev fikk fredag fått påvist korona.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway