Lister

- Holder ikke mål

Pastor Sten Sørensen mener det er flere ulike konspirasj­onsteorier knyttet til koronavaks­inen i det kristne miljøet. Det liker han dårlig.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra@lister24.no

– Konspirasj­onsteorien­e som advarer mot å ta vaksinen holder ikke mål. Det er ingen sammenheng i argumentas­jonen. Personer som velger å spre dette bidrar til uro og redsel blant folket, sier Sten Sørensen. Knyttes til Antikrist Sten Sørensen er tidligere pastor i Lyngdal Misjonskir­ke. Nå er han styreleder i Troens Bevis og pastor i Stavanger Misjonskir­ke. Pastoren forteller at det er flere ulike konspirasj­onsteorier knyttet til koronavaks­inen i det kristne miljøet. Også i Lister-regionen. Dette mener han er leit. – En av dem går ut på at det er informasjo­n i vaksinesto­ffet. Tar du sprøyten gir det andre muligheten til å styre deg over tid. Derfor blir det liksom dyrets merke. En brikke i et system som hjelper Antikrist til herredømme. – Det er utrolig fantasiful­le synspunkte­r ute og går, sier en tydelig oppgitt Sørensen. Det er ikke første gangen pastoren hører om slike konspirasj­onsteorier. Sørensen kjenner til mennesker som ikke benyttet seg av bankkort da de frykter at Antikrist kunne spore dem opp. – Og da strekkoden­e på melkekarto­ngene kom i sin tid, ble de tolket til 666 - altså dyrets merke, forteller han med et smil. Føler ansvar Ifølge pastoren tilhører konspirasj­onsteoreti­kerne et lite mindretall. Derfor opplever han ikke at uttalelsen­e deres har skapt splittelse i det kristne miljøet. Pastoren mener selv at det er mye sunn tro og tankegang i kirkene. – Men når andre hører om dette kan de jo tenke «hva er det de kristne holder på med?». Plutselig blir vi sett på som fanatiske mennesker som sprer frykt. En anti-reklame for det vi ønsker. Jesus sa jo «frykt ikke», poengterer Sørensen. Han har bitt seg merke i at få uttaler seg om dette i fysisk fellesskap med andre. Det er på Facebook at tankene og linkene blir delt. Som pastor kjenner han på et ansvar for å veilede dem. – Mitt budskap er at de bør ta vaksinen så de ikke utsetter mennesker i risikogrup­pen for smitte. Vi har et kollektivt ansvar for å hjelpe hverandre, mener han. – Et bønnesvar Han understrek­er derimot at han har full forståelse og respekt for at noen kan vaere skeptiske til ukjente bivirkning­er av koronavaks­inen. Likevel er han klar på at han selv kommer til å vaksinere seg. – Hadde vaksinen vaert farlig og skummel så hadde ikke leger og helsearbei­dere spurt om å få den. Det har vaert en verdensdug­nad og gjort grundig arbeid for å lage den vaksinen, sier Sørensen. – Jeg ser på vaksinen som et bønnesvar. Den kan vaere til velsignels­e og stor glede for nasjonen. Jeg håper innbyggern­e i Lister møter mannsterke opp og tar vaksinen når det gis anledning.

❞ Jeg ser på vaksinen som et bønnesvar Sten Sørensen

 ??  ??
 ?? FOTO: TLEXTNDRT INDSETH LTNGEGTRD ?? Pastor Sten Sørensen mener digitale medier gjør det lett for konspirasj­onsteorier å blomstre.
FOTO: TLEXTNDRT INDSETH LTNGEGTRD Pastor Sten Sørensen mener digitale medier gjør det lett for konspirasj­onsteorier å blomstre.
 ?? FOTO: TLEXTNDRT INDSETH LTNGEGTRD ?? 6. januar delte Sten Sørensen sine tanker i en Facebook-post. To dager senere hadde posten naermere 400 kommentare­r. Også fra mennesker som tror koronavaks­inen har sammenheng med Antikrist
FOTO: TLEXTNDRT INDSETH LTNGEGTRD 6. januar delte Sten Sørensen sine tanker i en Facebook-post. To dager senere hadde posten naermere 400 kommentare­r. Også fra mennesker som tror koronavaks­inen har sammenheng med Antikrist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway