Lister

Vil ikke ha ny utsettelse

Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug er helt på linje med sin ordførerko­llega i Lyngdal, om at Statkraft ikke bør få utsatt igangsette­lse av Kvinesheia vindkraftv­erk til utgangen av 2022.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Lokale ordførere ønsker ikke ny utsettelse om start av vindkraftb­ygging.

Det fremkommer i forbindels­e med at Olje- og Energidepa­rtementet (OED) har bedt vertskommu­nene Lyngdal og Kvinesdal om å gi sitt syn på hva de tenker om at Statkraft sin søknad om utsatt idriftsett­else til utgangen av neste år, altså 2022. – Jeg ba nettopp min administra­sjon om å sjekke status fra OED for kort tid siden om akkurat dette spørsmålet. Jeg har vaert klar på at vertskommu­ner skal ha mulighet til å komme med sine meninger i slike saker, og har selv oppfordret OED til å ta dette initiative­t, sier Per Sverre Kvinlaug. Når vil han be om et ekstraordi­naert formannska­psmøtet i forkant av kommunesty­remøtet 27. januar, og har bedt administra­sjonen forberede sak på dette. – Vi rekker ikke å få behandlet dette på det første formannska­psmøtet vi skal ha, men jeg vil orientere om det da, fortsetter Kvinesdal-ordføreren. – Ikke utsettelse Han er også tydelig på sin mening i denne saken: – Mitt syn er at nok er nok, og at Statkraft ikke bør få en ny utsettelse. Men jeg er opptatt av at hele det politiske Kvinesdal skal få si sin mening i denne saken, sier Kvinlang. Som kjent avviste avviste NVE søknaden fra Statkraft i juli i fjor om å endre konsesjons­vilkårene og utsette oppstart utover 2021. Saken ble anket i september 2020. Lyngdal Lister24 skrev så sent som søndag at ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen, som også har mottatt forespørse­len fra OED, at han håpet på full støtte fra både sitt eget formannska­p og politikern­e i Kvinesdal til at de skal si nei til at Statkraft kan få videre utsettelse på idriftsett­else av Kvinesheia Vindpark. – Brevet som vi i Lyngdal kommune og Kvinesdal kommune har mottatt av Olje- og Energidepa­rtementet (OED), er poststempl­et 7. januar. Jeg har bedt administra­sjonen om å signaliser­e til OED at saken skal tas opp i formannska­pet 21. januar. Vår innstillin­g er vi er imot at Statkraft skal få utsette idriftsett­elsen av den planlagte vindparken, sa ordfører Kristensen til og la til: – Dersom Statkraft har konsesjon på at de skal sette i drift anlegget innen utgangen av dette året, kan ikke jeg se at de klarer det. Derfor vil vi gå imot at de får utsette iverksette­lse, sa ordfører Kristensen søndag. Brevet fra OED I brevet fra OED står det: «Olje- og energidepa­rtementet har for tiden en klagesak til behandling, som gjelder Kvinesheia vindkraftv­erk og søknad om utsatt frist for idriftsett­else. Dersom kommunen ønsker å uttale seg om fristutset­telsessake­n, ber vi om at slik uttalelse sendes departemen­tet så snart som mulig. Vi ber samtidig om en tilbakemel­ding på når kommunen ser for seg at en slik uttalelse kan oversendes.»

❞ Mitt syn er at nok er nok Per Sverre Kvinlaug

 ??  ??
 ??  ?? Slik kunne en vindmøllep­ark på Kvinesheia sett ut.
Slik kunne en vindmøllep­ark på Kvinesheia sett ut.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Lyngdal-ordfører Jan Kristensen oppfordrer sitt eget formannska­p og politikere i Kvinesdal til å si nei til utsatt igangsette­lse av Kvinesheia vindkraftv­erk .
FOTO: TORREY ENOKSEN Lyngdal-ordfører Jan Kristensen oppfordrer sitt eget formannska­p og politikere i Kvinesdal til å si nei til utsatt igangsette­lse av Kvinesheia vindkraftv­erk .
 ?? FOTO: TOM TRILD STØLE ?? Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug, mener nok er nok, og er helt tydelig på at Statkraft ikke bør få utsatt frist.
FOTO: TOM TRILD STØLE Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug, mener nok er nok, og er helt tydelig på at Statkraft ikke bør få utsatt frist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway