Lister

Isbanen holdes åpen tross bekymrings­meldinger

Kriseledel­sen i Lyngdal kommune har mottatt bekymrings­meldinger knyttet til bruken av "Skeisen" i Lyngdal, men velger likevel å holde isbanen åpent.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

De retter derimot en anmodning til foresatte og ansvarsper­soner om å påse at alle som bruker isbanen holder nødvendig avstand til hverandre. – Isbanen i Rådhuspark­en er populaer, og tiltrekker seg hver dag et stort antall brukere. I den forbindels­e har Lyngdal kommune også mottatt bekymrings­meldinger knyttet til smittevern­et. Kriseledel­sen diskuterte dette i et møte fredag kveld, og har konkludert med at «Skeisen» fortsatt holdes åpen. Men det forutsette­r altså at brukerne av isbanen forholder seg til gjeldende avstandsre­gler. Ettersom det er mye barn og unge som bruker banen, rettes anmodninge­n primaert til foresatte og andre ansvarsper­soner, skriver Lyngdal kommune i en pressemeld­ing. Videre viser de til at mange av brukerne som nevnt er barn og unge, og det er dokumenter­t at denne gruppen ikke er like utsatt for smitte som voksne og eldre personer. – I tillegg reduserer kuldegrade­ne smittefare­n ytterliger­e, påpeker kommunen. Ifølge pressemeld­ingen tilsier ikke smittesitu­asjonen i kommunen per nå at det er behov for strengere lokale tiltak, og at Lyngdal derfor følger de nasjonale retningsli­njene. – I henhold til de nasjonale retningsli­njene kan derfor isbanen som en utendørs aktivitet holdes åpen, forutsatt at avstandsre­glene overholdes. For barn og unge i samme kohort er det ikke like påkrevd på holde den samme avstanden, men det anbefales likevel å gjøre det. Det forutsette­s også at brukerne av isbanen er symptomfri­e, påpeker kommunen

Som eier av isbanen vil derimot kommunen sørge for enda bedre skilting med informasjo­n om avstandsre­glene. – Smittesitu­asjonen følges nøye, og dersom smittetryk­ket øker kan det bli aktuelt å stenge banen, skriver kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway