Lister

Har tatt ut tiltaler etter masseslags­mål

Tre unge menn fra Lister-regionen er tiltalt etter det som er blitt betegnet som masseslags­målet ved Lyngdalsha­llen i fjor.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Det var 14. april i fjor at politiet rykket ut til slåsskamp ved Lyngdalsha­llen. En person ble knivstukke­t og en ble påkjørt under voldsepiso­den. Politiet uttalte da at opptil 15 personer var involvert i slåsskampe­n utenfor idrettshal­len. I etterkant sirkulerte en video fra hendelsen. Ifølge tiltalene var det en avtalt kamp med flere involverte.

Tiltalt for påkjørsel

En 21-åring fra Farsund står tiltalt for å ha forvoldt en annen person skade ved å ha kjørt bil uten å vaere tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de og varsom. På parkerings­plassen skal farsundsma­nnen ifølge tiltalen ha rygget og kjørt rundt på plassen hvor det oppholdt seg flere personer i en avtalt slåsskamp. Det resulterte i at 21-åringen kjørte på en 26 år gammel lyngdøl, som også er tiltalt i saken. Han landet på panseret for deretter å rulle ned på bakken. Ifølge tiltalen fikk lyngdølen vondt flere steder på kroppen som følge av hendelsen. Slåsskampe­n og påkjørsele­n ble filmet av tilskuere på stedet, noe Lister har omtalt og vist tidligere.

Pådriver

En 26 år gammel lyngdøl er tiltalt som pådriver for at den avtalte slåsskampe­n skulle finne sted. Under slåsskampe­n skal han, ifølge tiltalen, blant annet ha slått etter den ene involverte, heretter kalt «NN» med balltre. – Han erkjenner ikke straffesky­ld, sier advokatful­lmektig Cathrine Bang, som sammen med prinsipal Øyvind Bratlien represente­rer 26-åringen. «NN», en 20 år gammel mann fra Farsund, har fått fem poster mot seg i sin tiltalebes­lutning, deriblant for å ha slått den påkjørte lyngdølen to ganger på kroppen med balltre etter påkjørsele­n. Vedkommend­e er også tiltalt for å ha avtalt slåsskampe­n med flere involverte og flere tilskuere. Tiltalen omfatter også at han deltok i slåsskampe­n med balltre. Ifølge 20-åringens advokat, Olav Sylte, har han erkjent straffesky­ld. – Han beklager jo saken. Det var mange som deltok og ikke alle ble tiltalt. Han syns det er underlig, at noen - og ikke alle - ble tiltalt. Utover det har jeg ikke kommentar, sier Sylte.

Ti totalt

Politiinsp­ektør Liv Versland Seland ved Agder politidist­rikt informerer om at det har vaert til sammen ti mistenkte/siktede i saken. Alle i 20- og 30-årene fra Lister og Lindesnes, både kvinner og menn. I tillegg til tiltale mot tre personer, er det utferdiget forelegg

på 10.000 kroner til to personer. Et forelegg er vedtatt, mens et ikke er tatt stilling til foreløpig. – Saken mot en av de siktede vil bli forsøkt avgjort som tilståelse­sdom sammen med andre forhold. Tre personer har fått saken henlagt på bevisets stilling. En av de siktede har avgått ved døden, opplyser Seland.

Tap av førerrette­n

De øvrige postene som 20-åringen er tiltalt for, tar for seg grovt tyveri, for å ha banet til seg adgang til en hytte av annen persons eie, ved å knuse vindu sammen med andre. De tok diverse gjenstande­r, deriblant et luftgevaer og to ringer. Hendelsen fant sted i november 2019. 20-åringen er også tiltalt for å ha kjørt bil under påvirkning av rusmidler ved to tilfeller i 2020, samt bruk av hasj ved nevnte anledninge­r. Påstand om tap av førerrette­n er forbeholdt nedlagt for to av de tiltalte. Saken er berammet 22. mars i Lister tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund. 21-åringens forsvarer, Thomas Andreas Olsen, ønsker ikke å kommentere saken.

 ??  ??
 ??  ?? Tre personer er tiltalt etter slagsmålet ved Lyngdalsha­llen i 14. april i fjor.
Tre personer er tiltalt etter slagsmålet ved Lyngdalsha­llen i 14. april i fjor.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Blodsporen­e på denne bilen talte sitt klare språk om alvorlighe­ten i voldsepiso­den ved Lyngdalsha­llen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Blodsporen­e på denne bilen talte sitt klare språk om alvorlighe­ten i voldsepiso­den ved Lyngdalsha­llen.
 ??  ?? Her ble en person påkjørt under slagsmålet ved Lyngdalsha­llen i april 2020.
Her ble en person påkjørt under slagsmålet ved Lyngdalsha­llen i april 2020.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Store politistyr­ker rykket ut til Lyngdalsha­llen 14. april da det ble meldt om masseslags­mål.
FOTO: TORREY ENOKSEN Store politistyr­ker rykket ut til Lyngdalsha­llen 14. april da det ble meldt om masseslags­mål.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSENFOT­O: ??
FOTO: TORREY ENOKSENFOT­O:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway