Lister

Populaert vinterferi­everksted

Benedicte Fidje (9) deltok på «lageverkst­ed» i Lyngdal bibliotek i vinterferi­en. Det manglet ikke på kreativite­ten blant barna.

- THOMAS GRØNVOLD thomas@lister24.no

– Det er kjempegøy å vaere her og lage ting. Jeg maler en potte som skal se ut som en kanin. Jeg har aldri vaert her før, sier Benedicte Fidje (9) Ved siden av Benedicte sitter Marie Stray (8).

– Det er første gang jeg er på et lageverkst­ed. Det er veldig gøy, sier hun.

«Lageverkst­ed» er en av mange aktivitete­r arrangert av Lyngdal Frivilligh­etssentral i vinterferi­en.

– Stor etterspørs­el

– Dette var satt opp bare som en gruppe, men nå arrangerer vi to økter her på biblioteke­t i Lyngdal også har vi en gruppe i Byremo. Det har vaert stor etterspørs­el, forteller biblioteks­jef Hege Solli og Beate Marie Johnsen fra Lyngdal Frivilligh­etssentral.

Bading på Sørlandsba­det, tur til Eikerapen, danskekurs, gøy på isbanen, kinoforest­illing og gaming med Oasen gameklubb. Alt dette skal arrangeres i løpet av uke 8 i regi av frivilligh­etssentral­en og tilbudet er gratis.

– Biblioteke­t skal vaere en sosiale møteplass. Vi ønsker å arrangere verksteder hvor man kan skape ting i tillegg til å vaere et bibliotek.under lageverkst­ed fikk barna hjelp av elever fra KVS.

– I dag skal barna blant annet lage påskepynt. Vi har også fokus på at barna skal lage noe som varer, sier Hege Solli.

– Mangfold

«Lageverkst­ed» ble arrangert i høstferien i fjor. Det ble en suksess og måtte gjentas i vinterferi­en.

– Vi arrangerte dette i høstferien i fjor. Da var responsen fra barna «kan dere arrangere dette igjen?». Så «lageverkst­edet» har virkelig slått an, sier Beate Marie Johnsen fra Lyngdal Frivilligh­etssentral.

Aktivitete­ne er tilpasset ulike aldre, men de ønsker også at dette skal vaere noe som skjer på tvers av klasser. Lageverkst­ed var tilpasset for barn fra 3.-6. klasse.

– Vi ønsker at dette er en møteplass med mangfold og på tvers av klasser, forteller de.

Alle barna Lister snakket med, deltok på sitt første «lageverkst­ed». Det er ikke utenkelig at de ønsker å komme tilbake hvis dette blir arrangert igjen.

– Det er veldig gøy å vaere her. Det er første gang jeg er med på det. Vi kan lage masse fine ting og vi får banan og sjokolade, sier Emeline Nygård (9).

❞ Det er kjempegøy å vaere her og lage ting

Benedicte Fidje

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? Benedicte Fidje (9) deltok på "lageverkst­ed" i Lyngdal bibliotek i vinterferi­en.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD Benedicte Fidje (9) deltok på "lageverkst­ed" i Lyngdal bibliotek i vinterferi­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway