Lister

Vil teste markedet

Hotelldire­ktør Agnes Berntsen ved Utsikten hotell i Kvinesdal har som mål å kunne gjenåpne hotellet i løpet av den første uken i mars.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Utsikten hotell planlegger gjenåpning i neste uke: - Det blir en rolig åpning for å teste markedet, sier hotellsjef Agnes Berntsen.

– Det blir en rolig åpning for å teste markedet, og vi åpner mandag 1.mars. Samtidig svinger situasjone­n fra uke til uke, så det er vanskelig for meg å svare sikkert akkurat nå. Vi kommer uansett til å se an situasjone­n fremover når det gjelder åpningen og om noe endrer seg plutselig , sier Berntsen. – Hvordan har pågangen fra gjester vaert i det siste?

– Det har vaert rolig, og mange er nok avventende for å se an tiden frem til påske. Blant de som har begynt å kontakte oss er det noen sommergjes­ter og golfspille­re som har lyst til å begynne å spille golf igjen så snart golfbanen åpner, men den åpner ikke før rundt midten av april, avhengig av hvordan vaeret utvikler seg. Til tross for tiden vi er inne i, så ser vi lyset i enden av tunnelen, sier Berntsen.

Kompetanse­heving og renovering

Hotellet stengte dørene midlertidi­g 5. desember, og hvor planen var å åpne igjen 1. mars. Det har derimot vaert litt aktivitet på hotellet i denne perioden.

– Vi har brukt tiden på kompetanse­heving og renovert litt. Blant annet har vi malt korridoren­e i alle etasjene i nybygget og renovert noen rom i den gamle avdelingen og kalt den delen for Knaben-avdelingen. Her har vi også hengt opp noen bilder fra gruvebyen, sier Berntsen.

Hun forteller at dette har kostet dem noen hundre tusen kroner.

– Samtidig er det viktig å vise markedet og de ansatte at jeg som eier fortsatt har klokkertro på hotellet, sier Berntsen.

– Fullt hotell siden november

Rederiet hotell i Farsund er derimot et av få hotell i regionen som de siste månedene har holdt åpent.

– Vi har hatt fullt hotell siden november, men det er stort sett bare overnattin­ger i forbindels­e med naeringsli­vet. Samtidig har vi bare åpent for overnattin­g og frokost, og har bare to ansatte igjen som jobber her, pluss noe avlastning. Resten er permittert, sier Therese Malmo.

Hun er en av de som har jobbet, og har vaert nødt til å bekle flere roller.

– Selv har jeg blant annet vaert frokostkok­k, servitør og resepsjoni­st. Man må nesten vaere en potet i en sånn situasjon for å holde noe drift og at det er en arbeidspla­ss å komme tilbake til. Samtidig gleder vi oss veldig til dette er over, sier Malmo.

Hun ser derimot lyst på tiden som kommer.

– Pågangen av hotellgjes­ter er veldig bra, og vi ser at vi har kjempe mye bookinger til sommeren. Det ser derfor ut til at det blir en ny sommer med norgesferi­e, slik vi hadde i fjor. Da blir det full fart, sier Malmo.

Restaurant­en har ellers ikke vaert åpen siden før korona-utbruddet i Farsund i november.

– Vi har planer om å åpne restaurant­en igjen når tiden er rett, men vi vet enda ikke når det blir. Vi føler fortsatt det er litt tidlig å åpne igjen all den tid myndighete­ne fortsatt ber folk holde avstand og vaere mest mulig hjemme. Samtidig har vi hver måned et håp om å kunne åpne igjen, men slik det har vaert de siste månedene føler vi ikke at det har vaert liv laget, sier Malmo.

Lister har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Håkon Andersen, direktør ved Farsund Fjordhotel­l, om når de tenker å åpne, men har ikke lykkes med å få en kommentar derfra. Lister24 vet derimot at hotellet den siste tiden har vaert stengt som følge av koronasitu­asjonen. Vi har også sendt en henvendels­e til Gaute Ubostad for en kommentar om status på Rosfjord Strandhote­ll, men har så langt ikke fått svar på denne.

❞ Det blir en rolig åpning for å teste markedet

Agnes Berntsen

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? Om alt går etter planen åpner hotelldire­ktør Agnes Berntsen Utsikten hotell i Kvinesdal kommende uke.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD Om alt går etter planen åpner hotelldire­ktør Agnes Berntsen Utsikten hotell i Kvinesdal kommende uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway