Lister

Flere nye lokale koronatilf­eller

Det er påvist covid-19 hos tre personer i Lyngdal og to i Farsund de siste dagene.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland i Farsund bekrefter at en voksen mann og en ung voksen dame i kommunen har testet positivt for korona.

– Jeg fikk en sen telefon om dette i går kveld (tirsdag, journ. anm), og dette er tilfeller vi nå jobber med. Smittetilf­ellene har to forskjelli­ge kilder og personene har ikke sammenheng til hverandre, sier Haaland til Lister litt før klokken 08:00 onsdag morgen.

Pågående utbrudd

Ifølge kommuneove­rlegen tilhører den smittede kvinnen det pågående utbruddet i Kristiansa­nd mens den smittede mannen ikke har noen tilknytnin­g til smitteutbr­udd i annen kommune.

– Men det andre tilfellet har nok også en innenlands­kilde, selv om det ikke er den samme kilden som det første tilfellet. Per nå har vi ikke full oversikt, så det er noe vi holder på å jobbe med nå i morgentime­ne. Så får vi se hva morgenen bringer, sier Haaland.

Dermed har Lister-regionen per onsdag morgen registrert fem nye smittetilf­eller denne uken, ettersom Lyngdal kommune tirsdag morgen meldte om tre nye tilfeller der.

Lyngdal

– Det var mandag kveld at kommuneove­rlegen mottok melding om tre nye smittetilf­eller. Alle tre er knyttet til Lyngdal nord, og til samme familie. Fra før hadde to andre familiemed­lemmer, den ene bosatt i nabokommun­en Lindesnes og den andre i Kristiansa­nd, testet positivt for covid19. På den bakgrunn ser kommuneove­rlege Henriette Pettersen to mulige smittekild­er, opplyser Lyngdal kommune i en pressemeld­ing like før klokken 10 tirsdag formiddag.

Ifølge pressemeld­ingen ble den eldste av de nye smittede testet på bakgrunn av symptomer.

– Denne personen mottar hjemmesyke­pleie, og sykepleier­ne som har utført tjenester hos vedkommend­e spores og testes fortløpend­e. Det samme gjelder personer fra andre kommunale virksomhet­er som nylig har vaert på tjenestebe­søk hos den smittede, opplyser kommunen.

Per tirsdag morgen skal det ifølge Lyngdal kommune i alt vaere sporet ni naerkontak­ter til disse tre smittetilf­ellene.

❞ Smittetilf­ellene har to forskjelli­ge kilder

Ann-margret Haaland

 ??  ??
 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland bekrefter at det har kommet to nye korona–tilfeller i Farsund.
FOTO: CECILIE NILSEN Kommuneove­rlege Ann-margret Haaland bekrefter at det har kommet to nye korona–tilfeller i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway