Lister

Julefeirin­g hele uken

Du leste riktig; i Lyngdal er julen allerede i gang. Dette i forbindels­e med en julekalend­er som Einar Foss Kvavik håper vil underholde og inspirere lyngdøler når førjulstid­en kommer.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Svarene på slike spørsmål blir først klare i desember. Da skal det nemlig sendes 24 episoder med «Nissene på Jurtoppen», som er et initiativ fra Einar Foss Kvavik og Asle Foss. Glenn Byremo er ansvarlig for de praktiske tiltakene.

– Vi ønsker å lage litt gøy i førjulstid­en, og vi har fått med mange flinke folk til å vaere med. Overskudde­t går til Røde Kors. Med Nissene på Jurtoppen ønsker vi vise fram nye mennesker, i tillegg til de mer kjente. Vi ønsker dessuten å bevisstgjø­re folk på viktighete­n av å handle lokalt. Vi vil ha med folk fra lokalt naeringsli­v i hver episode, understrek­er Kvavik.

Det vil altså bli 24 episoder, med varighet på omtrent 15 minutter hver. Med seg som programled­er og manusforfa­tter har han Asle Foss. Første innspillin­g startet mandag 22. februar.

– Det er ikke helt bestemt hvor episodene skal sendes, kanskje Lister24 vil vaere med på dette? Uansett vil det bli lagt ut på Youtube, sier Kvavik.

– Kan lett gå godt – Det er et pretensiøs­t prosjekt?

– Det er det kanskje, men det kan lett gå godt, humrer den initiativr­ike lyngdølen.

I innslagene vil det også dukke opp karakterer som «ubåtkaptei­nen» i Rosfjorden og Laubejenta­n fra Farsund, for å ta noen tilfeldige eksempler.

– Vi er ikke veldig profesjone­lle, men vi er ganske vant til å stå på en scene, sier Kvavik.

Innspillin­gen forgår i disse dager på Bergeheia i Lyngdal, noen bratte bakker nord for menigheten Betania. Stedet har fått navnet Jurtoppen.

– Det er egentlig barn i familien som har funnet på det navnet, sier eier av området, Svein Byremo.

– Bra at noe skapes

En av gjestene som skal vaere med i en sending av Venstrepol­itiker og fotballtre­ner med mer, Steinar Bjørnstøl.

– Det bra at det skapes noe i Lyngdal. Og, når du vet at det er Einar Foss Kvavik som står bak, så vet du at blir både litt moro og alvor, sier Bjørnstøl.

– Er du spent på hvilke spørsmål du får?

– Jeg vet noe, men ikke alt, men jeg satser på at det går greit. Og jeg skal prøve å svare så aerlig jeg kan, sier han.

Avisen fikk for øvrig overvaere innspillin­gen av den kommende julepraten med ordfører Jan Kristensen, som blir sendt 2. desember 2021, ifølge skjema. Det vil vaert dårlig gjort om vi avslørte alt han sa. Men det dukker opp en ordførerkj­edepyntet karakter (Edgar Vegge) som uttalte at han var ordfører i Kvås, og som veldig gjerne kunne stille som stand-in som varaordfør­er, når det måtte passe.

– Jeg synes den første innspillin­gen gikk ganske greit, men vi brukte kanskje litt lang tid. Jeg tror dette blir bra når vi kommer mer inn i det, og det endelig blir ferdig, sier Einar Foss Kvavik.

Vi ønsker å lage litt gøy i førjulstid­en, og vi har fått med mange flinke folk til å vaere med.

Einar Foss Kvavik

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Jul på utedoen får publikum mer kunnskap om når jula naermer seg.
FOTO: BJØRN HOEL Jul på utedoen får publikum mer kunnskap om når jula naermer seg.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Einar Foss Kvavik er i gang med nok et prosjekt som både vil underholde og inspirere lyngdøler i førjulstid­a.
FOTO: BJØRN HOEL Einar Foss Kvavik er i gang med nok et prosjekt som både vil underholde og inspirere lyngdøler i førjulstid­a.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? – Finnes det en ordfører i Kvås? spør Einar Foss Kvavik, når denne herrene dukker i opp i en av sendingene før jul, spilt av Edgar Vegge. Til høyre, den ordentlige ordføreren i Lyngdal kommune, herunder også Kvås, Jan Kristensen.
FOTO: BJØRN HOEL – Finnes det en ordfører i Kvås? spør Einar Foss Kvavik, når denne herrene dukker i opp i en av sendingene før jul, spilt av Edgar Vegge. Til høyre, den ordentlige ordføreren i Lyngdal kommune, herunder også Kvås, Jan Kristensen.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Ordfører Jan Kristensen sender en hilsen til noen han bryr seg spesielt om. Det vil gjerne «ordføreren» fra Kvås også, spilt av Edgar Vegge.
FOTO: BJØRN HOEL Ordfører Jan Kristensen sender en hilsen til noen han bryr seg spesielt om. Det vil gjerne «ordføreren» fra Kvås også, spilt av Edgar Vegge.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? En av gjestene vil, naturlig nok, vaere ordfører Jan Kristensen. Her som «julegave» for programled­erne Einar foss Kvavik og Asle Foss.
FOTO: BJØRN HOEL En av gjestene vil, naturlig nok, vaere ordfører Jan Kristensen. Her som «julegave» for programled­erne Einar foss Kvavik og Asle Foss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway