Lister

Ordføreren: - Det er naeringsli­vet vi skal leve av

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Ordfører Jan Kristensen gleder seg over at det kan bli etablert opp i mot 400 mål med naeringsto­mter de naermeste årene.

– Jeg er alltid positiv til etablering av nye naeringsto­mter, det er naeringsli­vet vi skal leve av, påpeker ordfører Jan Kristensen i Lyngdal.

– Hvor mange arbeidspla­sser som kan bli etablert i de ulike områdene, avhenger om det er produksjon­svirksomhe­t eller et lager. Er det produksjon kan det sysselsett­e mange, mens ved et lager kan det bli fra én til fem ansatte. Samlet kan det bli etablert flere hundre arbeidspla­sser i de nye områdene, mener Kristensen.

Selv om tåken henger tykt over området denne dagen, får han informasjo­n om hvilke type naeringer som kan etableres i dette området.

Det at Verven naeringspa­rk allerede har en godkjent regulering­splan mener ordføreren er en stor fordel med tanke på rask etablering av virksomhet som følge av E39 utbygginge­n.

Om et års tid kan regulering­splanene til Herdal naeringspa­rk, som Tt-anlegg sammen med Lyngdal Naeringspa­rk står bak, vaere klar. Her legges det opp til utnytting av 180 dekar innen et område på rundt 280 dekar.

Øst for det planlagte Lyngdalkry­sset i Herdal har Lindland Eiendom startet arbeidet med å regulere flere mindre områder med en samlet størrelse på 90 mål store til veirelater­t virksomhet. Ordføreren mener arbeidet med denne regulering­splanen kan ta noe tid.

– Dersom alle disse områdene blir regulert, kan vi i løpet av en fem års tid ha ferdig opparbeide­t 350 til 400 mål byggeklare naeringsar­ealer. Det er viktig at vi får tilrettela­gt områder som er klare til den dagen utbygginge­n av E39 er gjennomfør­t, mener ordføreren.

 ??  ?? Ordfører Jan Kristensen lot seg imponere over området Verven naeringspa­rk som Knut og sønnen Pål Gunnar Foss står bak.
Ordfører Jan Kristensen lot seg imponere over området Verven naeringspa­rk som Knut og sønnen Pål Gunnar Foss står bak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway