Lister

Foreløpig ingen parkerings­løsning

- THOMAS GRØNVOLD

Det er foreløpig ingen løsning mellom Nordkapp Utvikling og Farsund kommune angående parkerings­plasser i Farsund sentrum.

I januar skrev Lister om uenighet mellom Nordkapp Utvikling og Farsund kommune angående om det er levert antall parkerings­plasser som avtalt. Ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund opplyser at det har vaert møter mellom Nordkapp Utvikling, men er sparsommel­ig med opplysning­er om av som kom ut av møte.

– Har det vaert møte mellom kommunen og Nordkapp Utvikling?

– Ja, et møte er holdt, men temaet ble ikke først og fremst parkering.

Når det gjelder videre framdrift skriver Abrahamsen i e-post til Lister24:

– Dialog med NU vil fortsette i naermeste fremtid.

Det er tidligere skissert et behov for 250 nye parkerings­plasser i sentrum, hvilket innebaerer beboerpark­eringer, kort- og langtidspa­rkeringer. Av disse er det rundt 50 plasser som Nordkapp Utvikling AS - som er eid av Farsund Vekst AS, som igjen er eid av Glastad Farsund AS - «skylder» kommunen etter exit-avtalen om Farsund Vekst, mener ordføreren.

Lister24 har forsøkt å få en kommentar av Hans Petter Hagen om den dialogen med kommunen uten å lykkes. Men dette uttalte han til Lister24 i januar:

– Det er gjort tilgjengel­ig cirka 200 offentlige frie parkerings­plasser i området i dag. I tillegg har vi midlertidi­g gjort cirka 40 plasser offentlig fri tilgjengel­ig på Ferjeveien. Både vi og våre jurister mener at vi ikke «skylder» noen parkerings­plasser pr. i dag, sa Hagen til Lister i januar.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Det er foreløpig ingen løsning mellom Nordkapp Utvikling og Farsund kommune angående parkerings­plasser i Farsund sentrum.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Det er foreløpig ingen løsning mellom Nordkapp Utvikling og Farsund kommune angående parkerings­plasser i Farsund sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway