Lister

Hopp for hjertet!

-

Vi ønsker at flere barn skal få oppleve gleden ved å hoppe tau! Å hoppe tau er utfordrend­e, morsomt og sosialt. I tillegg er det helsefremm­ende.

Vi ønsker flere aktive barn! «Hopp for hjertet» er en nasjonal hoppetauko­nkurranse for elever på 4.-7. trinn. Alle kan delta. Konkurrans­en arrangeres årlig av Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n.

Over 6000 elever i 293 klasser ved skolene i Agder deltok i 2019. Dette er bra! I 2020 ble konkurrans­en en digital hoppeaksjo­n. Men i år blir den gjennomfør­t som tidligere og arrangeres fra 4.-12.mai.

For at hele klassen skal kunne delta i konkurrans­en sammen, selv om skoledagen skulle bli noe annerledes enn vanlig, vil det komme hoppeutfor­dringer på nettsidene til «Hopp for hjertet». Der kan elevene registrere gjennomfør­t aktivitet med poeng på lik linje som når de hopper tau sammen med klassen.

Vi ønsker å inspirere barn til å vaere mer aktive i skolehverd­agen. Glade og aktive barn laerer og trives bedre på skolen. Ved å delta på Hopp for hjertet får elevene mulighet til å erfare gleden av å vaere i aktivitet sammen.

Elevene hopper tau i friminutt og i undervisni­ng. Det gis poeng for antall minutter det hoppes hver dag. Fristen for skolene til å melde seg på hopp for hjertet er 9. mars. Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n i Agder oppfordrer alle skolene i fylket til å delta!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway