Lister

Hvorfor opptrer NRK partisk?

-

NRK er vår statskanal som alle skattebeta­lere støtter økonomisk. Da bør vi kunne forvente at den framstille­r saker balansert. Men hva skjer?

Det har nylig vaert valg i USA. Slik NRK har omtalt Trump i lange tider, skulle man ikke tro at han hadde fått en eneste stemme. Sannheten er at han fikk nesten halvparten av stemmene. Altså, NRK gir ikke en balansert framstilli­ng av amerikansk politikk!

Jeg har vaert på kibbutz i Israel. Det var spennende å oppleve et sosialisti­sk system i noen uker. Kibbutzen var ateistisk, noe som også var nytt for meg. Jeg ble kjent med både jøder og arabere og fikk et helt annet inntrykk av tilstanden i Midtøsten enn det NRK vil ha det til. Derfor, når NRK melder om episoder mellom Israel og palestiner­e, så må man på internett for å finne ut hva som virkelig har skjedd.

Popmusikk er ikke min smak, så jeg har flere ganger skrevet til NRK og spurt om de kan sende litt variert musikk på NRK1 radio. I forbindels­e med morgenanda­ktene, synes jeg det hadde vaert naturlig med ei salme eller en kristen sang. Men de svarer bare at det er pop folk vil ha! Når jeg spør om de har gjort noen undersøkel­ser på det, får jeg ikke svar. Etter at vi fikk Dab-radio, har vi jo et stort utvalg av kanaler. Utenom pop kan vi høre på klassisk musikk, jazz, country, rock, for å nevne noe. Men vi har ingen Dab-kanaler med salmer og kristne sanger, enda vi bor i et land der over halvparten av befolkning­en hører til i en kristen sammenheng. Derfor har jeg foreslått en slik kanal. Svaret er at det har de ingen planer om!

I klimasaken lar NRK oss bare få høre FNS syn. De siste 20 årene har FN hevdet at vi ender opp med ei klimakrise hvis vi ikke reduserer våre CO2 utslipp. Langt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway