Lister

Eksplosjon i bolig

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

En person er sendt til Haukeland sykehus etter eksplosjon­en i Flekkefjor­d tidlig torsdag morgen.

– Han er overført til Haukeland med brannskade­r. Utover det vet vi ikke så mye mer, men det skal ikke ha vaert flere personer i huset da dette skjedde, opplyser lensmann Asbjørn Skåland ved Flekkefjor­d og Kvinesdal lensmannsk­ontor til Lister torsdag formiddag.

Det var ved 04:30-tiden tidlig torsdag morgen at 110-sentralen meldte om hendelsen på Twitter etter at naboer hadde varslet om hendelsen.

Politiet snakket med naboer og redningsma­nnskap som var til stede torsdag morgen. I tillegg vil det bli foretatt en teknisk undersøkel­se av kriminalte­knikere fra fellesenhe­ten i Kristiansa­nd.

– De har derimot ikke mulighet til å komme i dag (torsdag, journ anm), men de har varslet at de skal komme så fort de får tid. De holder trolig for øyeblikket på med onsdagens brann i Risør. Forhåpentl­igvis kommer de hit fredag. I mellomtide­n er åstedet her i Flekkefjor­d i ferd med å bli sikret, sier Skåland.

Årsaken til eksplosjon­en er foreløpig ikke bekreftet. Da brannvesen­et meldte om hendelsen, ble det opplyst at det har vaert en eksplosjon i en gassvarmeo­vn, men at det ikke var noe brann i huset. Dette er en teori politiet jobber etter.

– Den direkte årsaken vet vi foreløpig ikke, men vi har fått informasjo­n om at han som bor i huset hadde kjøpt en ny varmeovn som går på gass i går (onsdag, journ. anm), så det er en mulig årsak, sier Skåland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway