Lister

Kommunen overtar driften av legesenter­et?

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Kommunedir­ektøren i Lyngdal har fått fullmakt til å forhandle med Lyngdal legesenter om overtakels­e av driftssels­kapet.

Det besluttet formannska­pet i Lyngdal i forrige uke.

– Legene som jobber ved Lyngdal legesenter er privatprak­tiserende leger. Senteret er delt opp i to selskaper, et eiendomsse­lskap som eier lokalitete­ne, og et driftssels­kap. Det kommunen skal inn og forhandle om er overtakels­e av driftssels­kapet, det vil si utstyr og de ansatte utenom legene, sier kommunedir­ektør Kjell Olav Håaek til Lister.

Kommunedir­ektøren håper å kunne legge frem en avtale om overtakels­e av driftssels­kapet i løpet av vinteren, slik at kommunesty­ret kan ta stilling til avtalen i mai i år.

I lengre tid har det vaert kjent at Lyngdal legesenter har hatt utfordring­er med å få rekruttert nye leger. Senteret har blant annet måtte leie inn vikarer fra et vikarbyrå for å få dekket opp behovet.

For å løse legemangel­en ved senteret vil kommunen ansette en lege på kommunal lønn i to år.

– Det har seg slik at en privatprak­tiserende lege som jobber ved legesenter­et går av med pensjon i vår. Samtidig er det blitt ansatt en lege i en kommunal stilling i to år. Det kommunen gjør er at vi kjøper pasientlis­ten som legen som skal slutte har hatt, og overfører denne til legen som skal jobbe etter kommunallø­nn. Om to år kan vedkommend­e gå over til å bli privatprak­tiserende lege, og da kan denne listen bli kjøpt tilbake. En kan si at det er en form for forskutter­ing, sier kommunedir­ektøren.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal kommunen vil overta driftselsk­apet til Lyngdal legesenter.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal kommunen vil overta driftselsk­apet til Lyngdal legesenter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway