Lister

– Vil skape møteplasse­r

Det blir et annerledes Ukm-arrangemen­t i Lister denne våren, hvor mye vil handle om det digitale.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

I Kvinesdal vil fokus vaere å skape kreative møteplasse­r når årets UKM går av stabelen lørdag 13. mars, i Kulturhuse­t i Kvinesdal.

– På grunn av usikkerhet­en rundt covid-19, har vi besluttet å kjøre årets UKM digitalt, via opptak. Det vil si at UKM arrangeres som vanlig på scenen i Kvinesdal kulturhus, men uten publikum, forteller ungdomsled­er Henriette Rafoss.

Kun deltakere og unge arrangører vil delta denne dagen. Det vil bli tatt opptak av hvert av innslagene. Så velger deltakeren selv om de vil vise sitt innslag digitalt, eller om vil beholde innslaget på minnepenn for seg selv.

Ha det gøy

– Det viktigste er at ungdommer kommer sammen denne dagen, og har det gøy, understrek­er Rafoss.

Elever fra videregåen­de, ungdomssko­leelever og 7. trinn ved alle barneskole­ne har mulighet til å gå videre til fylkesfina­len i Kristiansa­nd. Men de oppfordrer alle fra 10 år, som har lyst, til å melde seg på.

– Fokuset er ikke på konkurrans­e, men at ungdommene skal få en kreativ og sosial dag sammen med andre ungdommer i bygda, sier hun.

UKM

Ung Kultur Møtes (UKM) er et offentlig kulturtilt­ak for ungdom mellom 13 og 20 år, og foregår hvert år over hele landet. Deltagerne

viser fram hva de kan innenfor eksempel musikk, teater, dans, film, litteratur, gaming og visuelle uttrykk som bilde og skulptur. De kan også delta bak scenen, i UKM media, eller som arrangør.

– De som går videre får stå på en større scene og treffe enda flere ungdommer de kan bli kjent med og laere av, sier hun.

Farsund

Også i Farsund gjennomfør­es årets UKM digitalt, fredag 19. mars.

– Det betyr at du som vil vaere med melder deg på som vanlig inne på ukm.no/farsund, med ditt navn, gruppenavn og hva du skal delta med. Aldersgren­se 1020 år, og du må vaere minst 13 for å gå videre til fylkesmøns­tringen. Er det snakk om en gruppe på to eller flere, må halvparten vaere over 13 år for å gå til fylkesmøns­tring, forteller kulturist Anne Louise Kaalstad.

Frist for innsending og påmelding er 10. mars. UKM Farsund vil samle alt sammen og legge det ut som en visning. Man bestemmer selv om man vil vi skal legge det ut eller ikke.

– Vi har dommere som vil gi dere tilbakemel­ding og velge ut representa­nter fra Farsund kommune til fylkesmøns­tringen 10. april. De som kommer til fylkesmøns­tringen få en hel dag i et studio for eksempel, og det vil vaere profesjone­lle fotografer. Dette gjelder også dansere, sier hun.

Lyngdal

Også i Lyngdal vil man gå «all in» for en videoløsni­ng under årets UKM 6. mars.

– Fylkesfest­ivalen blir sannsynlig­vis på samme måte. Det stopper oss derimot ikke for å lage et heidundren­de opplegg 6. mars. Det vil si at vi tenker å legge opp selve Ukm-dagen som en dag med videoinnsp­illinger. Da har vi god tid på å lage en god produksjon rundt hvert innslag, og vi kan også ha deltakere i salen som publikum. Kult ikke sant? spør arrangøren­e fra Lyngdal kommune via et Facebook-innlegg.

– En viktig forskjell fra vanlig forestilli­ng er at vi vil ha mulighet til å lage en versjon som alle er godt fornøyd med, og deltakerne vil sitte igjen med en video av sitt innslag, og vi som arrangører vil kunne sende videre enkelte innslag til fylkesfest­ivalen i Kristiansa­nd. Det blir ikke noe eget fagpanel på årets UKM, men vi som arrangører skal vurdere hva som skal sendes videre, står det videre.

Det vil si at UKM arrangeres som vanlig på scenen i Kvinesdal kulturhus, men uten publikum

Henriette Rafoss

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Ungdomsled­er i Kvinesdal, Henriette Rafoss, forteller at årets UKM vil bidra med å skape møteplass for unge under 20 år.
FOTO: BJØRN HOEL Ungdomsled­er i Kvinesdal, Henriette Rafoss, forteller at årets UKM vil bidra med å skape møteplass for unge under 20 år.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? UKM Farsund 2020. TZ*U danset «Forever young», og består av Khaldiya Dillkorra, Lill Ariana, Malene Danielsen og Ranim Desho.
FOTO: BJØRN HOEL UKM Farsund 2020. TZ*U danset «Forever young», og består av Khaldiya Dillkorra, Lill Ariana, Malene Danielsen og Ranim Desho.
 ?? FOTO: BERTINE MIDTTUN ?? UKM Lyngdal 2020: Bandet «Ddblir» åpnet UKM med å fremføre en egen versjon av Coldplay sin låt «Yellow».
FOTO: BERTINE MIDTTUN UKM Lyngdal 2020: Bandet «Ddblir» åpnet UKM med å fremføre en egen versjon av Coldplay sin låt «Yellow».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway