Lister

- Sultefóret på kultur

– Dette var et veldig koselig sted å spille, og det var fint at det kom såpass med folk som det gjorde, sier Knut Anders Sørum.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Egentlig skulle Knut Anders Sørum Trio spille for ti personer i Frelserens kirke i Farsund onsdag. Men fredag ble det lettet noe på korona-restriksjo­nene, og fra og med tirsdag kunne man ha 100 tilhørere, om man kunne oppretthol­de avstandskr­avene.

I Frelserens kirke denne kvelden kom det mellom 20 og 30 personer.

– Mange gode smil

– Vi er uansett fornøyd. Det er jo bare noen dager siden det kom lettelser, så det har vaert kort tid for folk å bestille billetter. I tillegg er det nok flere som vegrer seg for å gå ut ennå, fordi koronasitu­asjonen er som den er. Og så vi fikk se mange gode smil, uttalte Sørum til avisen etter at konserten var over.

På forhånd sa managerens hans, Bjørn Terje Bråthen, at han synes det er flott at man nå kan få lov å ha 100 personer i kirken.

– Det har føltes litt underlig at det kun var lov med ti der, mens du i Kiwi-butikken ved siden av kunne vaere så mange som helst, sa Bråthen i forkant av konserten.

– Fantastisk

Ved utgangen av kirken etter endt konsert møtte vi Sunniva Salvesen, som likte det hun hørte så godt at du måtte kjøpe en CD.

– Og så synes jeg det var et fantastisk fint avbrekk å kunne gå ut på denne måten igjen. Det var en flott konsert, med mange høydepunkt­er, fortalte Sunniva Salvesen.

På konserten møtte vi også Alf-erik Martinsen, som også var en fornøyd mann etterpå.

– Det var helt fantastisk. Nå håper jeg bare at det øker på med kultur framover, sa han.

Han roste også selve konserten. – Knut Anders Sørum har en god stemme. Jeg fulgte han også under Stjernekam­p for noen år siden, la Martinsen til.

– Sultefóret

Publikumme­r Detlef Graf-pedersen vedgikk at han synes det var litt annerledes å gå på konsert med maske. Det var nemlig slik at alle fikk maske ved inngangen. Den skulle brukes om man beveget seg, men kunne tas av når man satt stille. Detlef Grafpeders­en

møtte vi før konserten startet.

– Jeg tror folk rett og slett er sultefóret på kultur. Og når jeg fikk anledning til å gå på denne konserten så benyttet jeg sjansen. Jeg synes Sørum har noen gode låter, mente han.

Varaordfør­er Jostein Kydland var også på konserten.

– Det er deilig å endelig kunne gå på konsert igjen, selv med maske. Nå gleder jeg meg til at det slippes mer opp framover, sa han.

Kydland innrømmet dessuten at han liker musikken til Knut Anders Sørum.

– Jeg har sans for det han lager. Gode melodier og gode tekster, vektla han.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Detlef Graf-pedersen var glad for endelig å komme på en konsert.
FOTO: BJØRN HOEL Detlef Graf-pedersen var glad for endelig å komme på en konsert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway