Lister

Formannen måtte løpe

-

FILS formann Leif Stenevik holdt hva han hadde lovet etter at FIL tapte 5–4 for Lyngdal i lokaloppgj­øret i Kjørestad høsten 1987.

– Hvis FIL taper, lover jeg at jeg skal løpe fem runder rundt banen, sa formannen da lokalavise­n hadde forhåndsom­tale. Han utfordret Lyngdals formann Torleiv Birkeland til å gjøre det samme hvis Lyngdal tapte.

Fil-formannen var sikker på hjemmeseie­r. Han tippet at Lyngdal ville lede 2–0 ved pause, men at FIL ville vinne 3–2 til slutt.

Stenevik så ingen grunn til å legge seg i hardtrenin­g, så lenge han var sikker på at FIL ville vinne kampen.

– Men jeg kommer nok til «å faste» litt, slik at jeg er sikker på at jeg får på meg bermudasho­rtsen, i tilfellet jeg må løpe, sa Fil-fomannen.

DET STOD I FARSUNDS AVIS

Kollega Torleiv Birkeland i Lyngdal var helt sikker på at hans lag ville vinne, og han gledet seg til å se Stenevik løpe.

– Fem runder! Det klarer jeg ikke! Ja, ja; jeg få vel ta imot utfordring­en, men de som skal se meg passere målstreken må nok vente til langt etter Dagsrevyen­s slutt. Dessuten er jeg veldig fascinert av gangsporte­n for tiden. Du vet, det har blitt altfor mye kontorarbe­id i det siste, sa Birkeland.

Kampen samlet 600 tilskuere og ble målrik og spennende. Man belaget seg på poengdelin­g og straffespa­rk-konkurrans­e, men i sluttsekun­dene kunne lyngdølene slippe jubelen løs. Et frispark fra Jan Sanden traff Kenny Simonsen. Han satte ballen kontant i nettet og dermed 5–4 og tre verdifulle poeng til de røde fra kubyen.

Det sto uavgjort 4–4 allerede ved pause. Jan Kvinlaug, Jan Sanden, Terje Tjøtta og Alf Ljosland scoret for Lyngdal, mens

Henry Bjørnestad og Jan Litland scoret to mål hver for FIL.

Etter kampen fant Leif Stenevik frem shortsen og løp fem «strafferun­der» for å markere FILS tap i lokaloppgj­øret.

Lyngdal hadde Torben Bjerre som trener. Laget ble nummer to i 5. divisjonsa­vdelingen og rykket opp. Steven Simonsen ble toppscorer med åtte mål, fulgt av Jan Sanden og Terje Tjøtta med seks mål.

Dag Sletten var trener for FIL i 1987-sesongen, som endte med 6. plass for de grønne og hvite. Henry Bjørnestad scoret 23 seriemål og ble suveren toppscorer, fulgt av Trond Saelør med syv mål og Leif Magnar Borten med seks mål.

 ?? FOTO: KARL BIRGER SAELØR ?? Fil-formann Leif Stenevik lovet å finne frem shortsen og løpe fem runder hvis FIL tapte for Lyngdal.
FOTO: KARL BIRGER SAELØR Fil-formann Leif Stenevik lovet å finne frem shortsen og løpe fem runder hvis FIL tapte for Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway