Lister

Åpner sin tredje dampbutikk

-

– Da jeg og en kompis startet med å åpne en dampbutikk i Flekkefjor­d i 2019, var det bare en hobby. Nå har det blitt et levebrød.

Det avslører daglig leder av Dampmonopo­let, Bjørn Arne Osmundsen, som førstkomme­nde mandag åpner de sin tredje dampbutikk. Denne gang i kaperbyen Farsund. Fra før av har de, i tillegg til den i Flekkefjor­d, også en butikk i Egersund som de åpnet i fjor. Produktet er altså el-røyk, som et alternativ til ordinaere sigaretter.

– Det har gått over all forventnin­g, sier flekkefjae­ringen, som avisen møtte i butikkloka­let, som befinner seg i krysset Kirkegaten/storgaten i Farsund sentrum onsdag.

– Det er bare jeg som jobber hundre prosent med dette. I tillegg er det seks andre personer som kan steppe inn, sier han.

– Catchy

– Hvorfor heter dere Dampmonopo­let? Dere har vel ikke monopol?

– Nei, det kan du si. Men vi tenker at det kun er plass til én dampbutikk i byer av denne størrelsen. Også synes vi at navnet er litt catchy, forklarer Osmundsen.

– Hvorfor akkurat dampbutikk?

– Det er jo et godt alternativ til vanlig røyking, og så unngår man å få i seg 9.000 kjemikaler eller noe sånt, som en røyk kan inneholde, om man går fra vanlig røyking til damp, sier han.

– Skummel trend

Bjørn Arne Osmundsen sier videre at de kun selger kvalitetss­ikrede produkter.

– Det er en litt skummel trend der ute, at noen forhandler­e lager sin egen «juice» på bakrommet. Det gjorde vi en stund også. Men nå er alt vi selger Eu-godkjent, og lages i Latvia. Vi har også vår egen signaturju­ice.

– Utfordring­er?

– Vi har tre ting vi arbeider etter, nemlig service, kvalitet og kompetanse. Vi konkurrere­r jo med nettbasert­e aktører, som kanskje vil kunne selge ting litt billigere. Men hos oss får du gode råd og ikke minst veiledning. Det er for eksempel kjempevikt­ig at man kan skifte coil selv, sier han og føyer til:

– Vi ønsker å selge en liten opplevelse, og bruker god tid på hver enkelt kunde, om det er behov for det, sier Osmundsen.

 ??  ?? Bjørn Arne Osmundsen plasserer damp-produktene i hyllene, få dager før åpningen.
Bjørn Arne Osmundsen plasserer damp-produktene i hyllene, få dager før åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway