Lister

Det går mot en våt start på 17. mai

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

En ustabil vaersituas­jon gjør derimot at meteorolog­ene sliter med å spå vaeret flere dager frem i tid.

– Det blir regnbyger både søndag kveld og natt til mandag, og slik det ser ut nå vil det også vaere noen regnbyger første del av dagen på 17. mai. Det blir derimot bedre utover dagen, spesielt på ettermidda­gen og kvelden hvor det kan sprekke opp og bli sol. Temperatur­messig vil det ligge på 12–15 grader på de varmeste stedene. Vindmessig ser det ut til at det blir frisk bris på utsatte steder første del av dagen før det blir mindre på ettermidda­gen og kvelden, sier vakthavend­e meteorolog Eldbjørg Moxnes i Meteorolog­isk institutt til Lister24 ved 13:45-tiden torsdag.

Har man planer om å ha en 17. mai-frokost, vil hun kanskje ikke anbefale å ha denne utendørs.

– Har man tenkt seg ut tidlig på dagen bør man nok ha med seg en paraply. Venter man til litt utpå dagen med å gå ut, er muligheten­e for finere vaer bedre, sier Moxnes.

– Hvordan er dette vaeret i forhold til normalen på denne årstiden?

– Det er et ganske normalt maivaer, vil jeg tro. Temperatur­messig er det ikke så galt. Samtidig er vi inne i en ustabil periode akkurat nå, noe som gjelder store deler av landet. Det er derfor vanskelig å varsle 17. mai-vaeret tidlig i år, men jo naermere vi kommer, jo sikrere blir vi, sier Moxnes.

Også dagene frem mot 17. mai vil vaere preget av et ustabilt vaer.

– Det kommer en del regnbyger inn sent i kveld (torsdag, journ. anm), og vare litt utover fredagen. Det blir derimot bedring utpå dagen fredag før lørdag og søndag vil preges av regnbyger. Temperatur­messig blir det litt kaldere fra lørdag av, selv om det ikke er de store endringene, sier Moxnes.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? 17. mai ser ut til å starte med regnbyger.
FOTO: MONA WIKØREN 17. mai ser ut til å starte med regnbyger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway