Lister

– Håper de finner et annet lokale

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Søknadene fra Farsund kunst-forening har vaert grundig vurdert i to omganger, og konklusjon­en er fortsatt nei.

Det svarer daglig leder i Agder kunstsente­r (AKS), Agnes Repstad, i forbindels­e med kritikken som er reist fra kunstforen­ingen.

– Vi har tatt søknadene veldig seriøst, og setter stor pris på det arbeidet de nedlegger for å ta vare på kunst-arven, sier hun.

– Når det gjelder Agder kunstsente­r så har ikke vi den åpningen at for eksempel selvlaerte kunstnere kan stille ut. Man må ha godkjent utdanning fra godkjent faglig hold, om skal kunne stille ut hos oss. Det er også få steder å stille ut. Og for oss er det viktig at det er vi, Agder kunstsente­r, som selv tar avgjørelse­n om hvem som får stille ut i våre lokaler. Vi ønsker ikke at flere organisasj­oner skal vaere med i driften, understrek­er Repstad.

– Er utrolig viktige

Hun minner om at de mer enn gjerne tar imot søknader i forhold til mindre arrangemen­ter som litteratur­opplesning og slike ting.

– Men vi håper virkelig at Farsund kunstforen­ing finner andre lokaler. Slik foreninger er utrolig viktige, sier Agnes Repstad.

– Men foreningen påpeker at lokalene ved fyret vil stå tomme store deler av året, til tross for at dere planlegger å utvide?

– Nå gjør de det. Men det har ikke alltid vaert sånn. Blant annet har det vaert stilt ut nyere grafikk, og vi håper også å få til en gjestekuns­tordning. Og det kan hende det blir etablert et servicebyg­g ved siden museet på fyret, og da blir det i tilfellet drift hele året, forklarer den daglig lederen av Agder kunstsente­r.

Mottar støtte

Hun opplyser at virksomhet­en mottar støtte av Lista Fyr A/S.

– Det er dem vi primaert samarbeide­r med, noe som jo er naturlig ettersom vi har drift på selve området. Samtidig skal støtte til kunstsentr­ene, det vaere seg fra kommuner eller fylker, vaere en driftsstøt­te uten føringer. Kunstsentr­ene har et stort ansvar i å spre kunnskap om, og vaere visningsst­eder for visuell kunst ut i regionen. Men form og innhold avgjøres av det enkelte kompetanse­senteret, sier hun.

– Farsund Kunstforen­ing reagerer også på at de fikk forskjelli­ge svar på det første og andre avslaget. Kommentar?

– Vi hadde håpet at det første svaret var klart nok, men det var det tydeligvis ikke. Derfor svarte vi mer grundig på det andre.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Daglig leder i Agder kunstsente­r, Agnes Repstad, svarer på kritikken fra Farsund kunstforen­ing.
FOTO: PRIVAT Daglig leder i Agder kunstsente­r, Agnes Repstad, svarer på kritikken fra Farsund kunstforen­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway