Lister

To forslag skal vurderes i høst

Innen slutten av november skal formannska­pet i Farsund ha fått presentert to utbyggings­forslag for Kjørestad stadion.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

De presentere­s fra henholdsvi­s Rune Torsøe og Hellvik Hus.

I over to år har det vaert gjort forsøk på å få solgt Kjørestad stadion til boligformå­l. Saken var senest satt opp som en sak til kommunesty­remøtet i august, men ble utsatt av ordføreren.

– Vi politikere hadde jo håpet at salget ble gjort i henhold til regulering­splanen, men vi har ikke fått den forventede responsen, forklarer ordfører Arnt Abrahamsen.

Formannska­pet

Men nå kan det se ut som at ting begynner å skje. 28. oktober skal Rune Torsøe presentere sitt forslag i formannska­pet. 26. november er det Hellvik Hus sin tur til å gjøre det samme.

– Hellvik Hus er ikke ute av bildet. Men vi hadde håpet at de to aktørene kunne gjort det samtidig, men Hellvik Hus klarte dessverre ikke få det til, sier Abrahamsen.

– Deretter vil vi vurdere forslagene, og se om vi går videre, eller ikke, fortsetter han.

Det som ser ut til å ha vaert avgjørende for at det ble en utsettelse, er at ordfører Arnt Abrahamsen på ettersomme­ren mottok en mail fra Rune Torsøe, som ønsket en prat med ham om Kjørestad.

– Vi er invitert til formannska­psmøte for å presentere vårt forslag til utnyttelse av tomtegrunn­en. Det innebaerer en omreguleri­ng av området. Dagens regulering­splan er ikke tilpasset de lokale forholdene i Farsund, og vil etter vår mening ikke la seg realisere, forklarer Torsøe.

20 faerre boenheter

Som Lister24 tidligere har omtalt, har Hellvik Hus også et ønske om å kjøpe Kjørestad stadion, men under forutsetni­ng av at kommunen godtar en regulering­sendring som i praksis innebaerer 20 mindre boenheter enn dagens regulering­splan tilsier.

Regulering­splanen som gjelder inntil videre er 54 boenheter.

Prisen for dette vil ifølge anslag som er gjort ende på rundt 9,5 millioner kroner, mot 15 millioner kroner som tomten i dag er lagt ut for.

Skeptiske

Det innebaerer en omreguleri­ng av området.

«Administra­sjonens innstillin­g var at dette var en akseptabel handel for kommunen, men politikern­e er skeptiske», skrev avisen i august.

– Dette er ikke et område vi bør la gå på billigsalg, har for eksempel Høyres Edmund Stave uttalt tidligere. Han viste til at området er sentrumsna­ert og har kommunens kanskje beste klima.

– Da bør vi heller gjøre noe selv, mente Stave.

 ?? FOTO: HJORT MEDIA ?? Etter mer enn to år er det fortsatt ingen avklaring i Kjørestad, men i løpet av høsten kan ting skje.
FOTO: HJORT MEDIA Etter mer enn to år er det fortsatt ingen avklaring i Kjørestad, men i løpet av høsten kan ting skje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway