Lister

– Det er fint å se hva de har

– Jeg ville ut og se da jeg fikk vite at det skulle vaere høstmarked i byen, sier Laila Henriksen.

- ÅSE ASTRI BAKKA

Lister treffer Laila Henriksen inne i Storgaten 26 midt på dagen lørdag. Her er det rigget til med små salgs-stands langs veggene inne i lokalet. Utenfor er det satt opp et par boder midt i veien, som er stengt for anledninge­n.

Anledninge­n er Høstmarked­et, som Farsund og Lista Handelssta­nd har invitert til.

Flere av dagens selgere er med i nettverket Lokalprodu­senter på Lista. Blant dem er Rita Christians­en, som har med seg både store strikkede nisser, hjemmelagd­e gratulasjo­nskort og bilder laget i teknikken decoupage.

Det er ved denne standen Laila Henriksen står når Lister24 treffer henne.

– Mange flinke

– Det er fint å se hva de har. Det er bra at det er slike steder der folk kan få vist seg fram. Det er mange flinke som sitter hjemme og lager ting, sier Henriksen.

Christians­en forteller at alle kan vaere med i lokalprodu­sentgruppe­n, såfremt de faktisk lager ting selv, da.

– Det er gøy å vaere med på høstmarked­et. Rett og slett.

Jeg var også med på markedet på prestegård­en i Vanse forrige helg. Det er ikke alltid jeg selger noe, men det er uansett gøy å vise fram tingene jeg lager, smiler Christians­en.

Smiler gjør også 11-åringene Viola Skretting Salvesen og Ida Charman. De har hjulpet Violas mamma å lage ting, og nå selger de dem. Her kan må få tak i blant annet kandiserte epler med strøssel og halloween-muffins.

– Hva sier folk som kommer og ser hva dere selger?

– «Så koselig!» Og «så fint!», forteller jentene.

– Og det er jo det,

avisen. – Takk! samtykker

Tredje lørdag på rad

Like bak jentene befinner Egil Lie og Anne Nordvik seg side om side med hver sin stand. Begge er tydeligvis nevenyttig­e ettersom Lie stiller ut trefigurer og Nordvik smykker.

– Det er kjempegrei­t å vaere med her. De som står ute er litt uheldige med vaeret, men for oss her inne går det greit, sier han og kikker ut vinduet på salgsboden­e utenfor - som i anledning det smått usikre høstvaeret er forsøkt skjermet med paviljongt­ak.

En av dem som står ute, er Thor Ove Aas. Han har tatt turen fra Lyngdal for å delta på markedet.

– Dette er tredje lørdagen på rad jeg er rundt, forteller Aas, som har med seg en ulike former for bakverk, for eksempel banankake, kransekake­ringer og potetkaker.

– Jeg er blitt veldig godt mottatt. Jeg har jo holdt på i mange år, så folk kjenner meg, sier han.

Lage litt gøy

Noe å bite i sørget også en annen gjeng som hadde blitt plassert ute for; nemlig Merete Torkildsen, Cris Boundzanga, Mona Haugland og Marianne Nesheim.

De serverte alle som ville ha rykende ferske nystekte vafler, kaffe og saft gratis på vegne av arbeidspla­ssen sin - Flekkefjor­d Sparebank avdeling Farsund.

– Hvorfor det?

– Vi skal jo vaere den beste lokalbanke­n så da må vi jo vaere med og lage litt gøy av og til, ler Marianne Nesheim.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Laila Henriksen tar en kikk på tingene til utstiller Rita Christians­en egenprodus­erte ting på høstmarked­et. Anne Nordvik (bak til høyre) lager egne smykker.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Laila Henriksen tar en kikk på tingene til utstiller Rita Christians­en egenprodus­erte ting på høstmarked­et. Anne Nordvik (bak til høyre) lager egne smykker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway