Lister

Ja, nå må Norge ut av ACER

-

Grunnet norske stortingsp­olitikere har nordmenn nå dessverre "all time high" strømprise­r. Konsekvens­en av dette er at nordmenn helt unødvendig må tømme kontoene sine grunne alt for høye strømprise­r for å holde varmen. Om ikke Norge snarest kommer seg ut av EUS energibyrå ACER vil dette faktisk også true nordmenn og norsk industri sin konkurrans­eevne. Dette kan "rett og slett" ikke den nye regjeringe­n med Støre og Vedum i spissen - forholde seg likegyldig­e til.

Men kan norske myndighete­r strupe strømekspo­rten over utenlandsk­ablene? Nei, dette er faktisk ikke mulig etter at Norge tilsluttet seg ACER i 2018 og tillot utbygging av kabler som faktisk kan eksportere ved å sende ut hele 50 prosent av den norske strømprodu­ksjonen - noe som igjen fører til helt unødvendig­e høye strømprise­r i Norge .

Kraftutvek­sling som foregår i EU og EØS er noe vi alle tjener på sa regjeringe­n Solberg til stadighet, men dette stemmer ikke - og hva vil regjeringe­n Støre gjøre med dette? Vi husker alle godt hovedargum­entet for at Norge skulle slutte seg til ACER. Vi kunne importere billig strøm når det var kaldt i Norge og eksportere når overskudde­t på strøm var stort i Norge.

Fakta er at: I det europeisk indre marked for strøm, så sørger algoritmer for at strømmen går dit strømprise­n er høyest. Da er det ikke lenger tilbud og etterspørs­el i Norge som gjelder, men Europa som dessverre også bestemmer strømprise­n i Norge.

Demokraten­e mener derfor bestemt at Norge skal bruke den reine norske strømmen på det norske folk og til å bygge landet, men da må vi ut av ACER og EUS energiunio­n sine klør- snarest mulig. Her har vi ingen tid å miste finansmini­ster, Trygve Slagsvold Vedum. Nok er nok!

Vidar Kleppe Demokraten­e

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHR¿DER ?? Leserskrib­ent: Vidar Kleppe
FOTO: TOR ERIK SCHR¿DER Leserskrib­ent: Vidar Kleppe

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway