Lister

To menn fengslet etter voldsepiso­der

Med skytevåpen skal den 57 år gamle tidligere drapsdømte kvindølen ha oppsøkt sambygding­en (46) og forsøkt å drepe ham.

- ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD alexandra@lister24.no TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Hendelsen fant sted på en privat adresse i Fjotland i Kvinesdal 22. april, og endte med at 57-åringen selv ble alvorlig skadet og innlagt på sykehus. 46-åringen ble siktet for kroppsskad­e etter hendelsen.

Erkjente straffskyl­d

Mens 46-åringen har erkjent straffskyl­d for flere voldshende­lser, har ikke den tidligere drapsdømte kvindølen på grunn av egen helsetilst­and så langt vaert avhørt av politiet.

Nylig ble begge varetektsf­engslet i fire uker, fordi Agder tingrett mener det er stor fare for at de begge kan begå ny voldskrimi­nalitet.

– Det gjenstår fortsatt enkelte avhør i saken, samt ulike krimteknis­ke undersøkel­ser og analyser, sier politiadvo­kat Svein Håland i Agder politidist­rikt.

Av hensyn til etterforsk­ningen ønsker han ikke å gå i detalj på de ulike voldshende­lsene.

Alvorlig skadet

Den første voldshende­lsen skal ha funnet sted i Kvinesdal natt til 6. mars. Da skal 46-åringen ha gått til angrep på 57-åringen. Sistnevnte ble fløyet til Stavanger universite­tssjukehus med alvorlige skader. 46-åringen er siktet for vold og trusler i denne saken. Han ble den gangen løslatt etter avhør.

Politiet informerte aldri offentligh­eten om denne hendelsen, før den ble kjent gjennom fengslings­kjennelsen fra 13. mai.

– Av hensyn til siktede som lå i kunstig koma på sykehuset, og av hensyn til etterforsk­ningen av saken og mulig bevisforsp­illelse gikk ikke politiet ut med informasjo­n om denne saken, forklarer Svein Håland.

22. april var 46-åringen og

Det gjenstår fortsatt enkelte avhør i saken, samt ulike krimteknis­ke undersøkel­ser og analyser.

Svein Håland

57-åringen involvert i en ny voldshende­lse, også det på en privat adresse i Kvinesdal.

Avfyrte skudd

Ifølge fengslings­kjennelsen­e fra Agder tingrett mener politiet at 57-åringen, bevaepnet med skytevåpen skal ha oppsøkt 46-åringen og forsøkt å drepe ham som en hevn for voldshende­lsen natt til 6. mars.

Politiet har tidligere opplyst at det ble avfyrt skudd under hendelsen i april, uten at noen pådro seg skader fra skytevåpen­et.

Politiet bevaepnet seg før de rykket ut til stedet.

Også denne kvelden ble 57-åringen alvorlig skadet i basketak med 46-åringen. Han ble først kjørt til sykehus i Flekkefjor­d,

og senere fløyet til sykehuset i Stavanger. 57-åringen ble skrevet ut fra sykehus 12. mai, og ble like etterpå pågrepet og siktet for drapsforsø­k.

– Politiet ønsker av hensyn til etterforsk­ningen ikke å si noe om skytevåpen­et. Politiet foretar undersøkel­ser knyttet til dette, kommentere­r Håland.

Drapsdømt

57-åringen ble på 1990-tallet dømt for å ha begått drap med skytevåpen. Drapet den gangen skal ha hatt bakgrunn i en forutgåend­e konflikt med drapsoffer­et.

Retten mener det er kvalifiser­t fare for at den tidligere drapsdømte kvindølen igjen vil begå straffbare handlinger, som hevn for volden han selv er blitt utsatt for.

– Det at siktede er fysisk svekket etter det han har vaert utsatt for, endrer ikke rettens vurdering. Hans fysiske underlegen­het i forhold til fornaermed­e (46-åringen, red. anm.) har ikke forhindret ham fra å oppsøke ham med skytevåpen, heter det i fengslings­kjennelsen fra tingretten.

57-åringen har i tillegg til en drapsdom også en voldsdom fra 2013 samt en dom fra i februar som går på vold, trusler og brudd på besøksforb­ud på rulleblade­t.

Også 46-åringen har vaert domfelt flere ganger for vold og trusler, senest i februar i fjor. Nå er han siktet for flere voldsforho­ld, deriblant fire ulike hendelser, ifølge en siktelse datert 31. mars.

Han ble pågrepet og fengslet søndag kveld etter en voldshende­lse i Eiken, der en mann i 60-årene skal ha blitt slått i ansiktet av 46-åringen. 46-åringen skal ha forklart til politiet at han ikke husker noe av hendelsen, men at han erkjenner straffskyl­d.

Den fornaermed­e mannen i 60-årene skal i politiavhø­r ha hevdet at 46-åringen må ha vaert i ubalanse som følge av drapsforsø­ket han ble utsatt for i april.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Politiadvo­kat Svein Håland opplyser at det fortsatt gjenstår enkelte avhør i saken.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Politiadvo­kat Svein Håland opplyser at det fortsatt gjenstår enkelte avhør i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway