Lister

Milliardbe­drift har kjøpt opp Br. Thorkildse­n AS

Brødrene Roy (64) og Knut Thorkildse­n (59) har solgt seg ut av familiesel­skapet som har vaert drevet i 40 år.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Man blir jo ikke akkurat yngre, og nå har vi holdt på i 40 år. Det er på tide at andre tar stafettpin­nen videre. Det at vi nå selger vår eierandel er naturlig nok vemodig, men det kommer til å styrke firmaet og trygge arbeidspla­ssene. Det er veldig viktig for oss å påpeke, sier daglig leder Knut Thorkildse­n i Br. Thorkildse­n AS.

Milliardom­setning

Det er Bertelsen & Garpestad AS som nå kjøper Thorkildse­n-brødrenes eierandel på 50 prosent.

De resterende 50 prosentene er det TT Anlegg AS som eier. De kjøpte seg inn i 2005.

Bertelsen og Garpestad AS (B & G AS) har i dag 280 ansatte og omsetter for cirka 1,3 milliarder kroner i året, og har en ordrereser­ve på tre milliarder kroner. B & G-konsernet omsetter totalt for to milliarder kroner i året.

– Firmaet vårt drives videre som før, under samme navn, mens eiendommen­e som vi eier med TT Anlegg AS skilles ut som eget selskap. Det betyr at B & G AS skal leie kontorer og verksted av dette selskapet, forklarer Knut Thorkildse­n.

Navnet Br. Thorkildse­n AS vil bestå som firmanavn. Alle de 75 ansatte, inklusive seks laerlinger beholder jobbene sine. Selskapet har i dag 70 maskinenhe­ter, en ordrereser­ve på rundt 100 millioner kroner og ligger på en årsomsetni­ng på rundt 200 millioner kroner.

– Vi har veldig tro på at vi gjør det rette, og at vi gjør det på et riktig tidspunkt, i en periode hvor det er mye veibygging og anleggsakt­ivitet i regionen. Hva som skjer om fem-åtte år vet vi jo ikke, sier Thorkildse­n.

Han ønsker ikke å si noe om hva selskapet ble solgt for.

Arbeidspla­sser trygges

Thorkildse­n peker på at arbeidspla­ssene er trygget som følge av salget.

– B & G AS er et selskap som har vaert med på mange av de samme jobbene som vi har vaert med på. De er et firma som leier inn mange på hver jobb, noe som øker sjansene for økt sysselsett­ing også fra Br. Thorkildse­n AS, sier Knut Thorkildse­n.

Han og broren vil fortsatt vaere ansatt i firmaet.

– Vi begynner jo å dra på årene begge to. Kanskje kan vi gå fra å jobbe 15 timer i døgnet til å ha dager på mellom åtte og ti timer nå fremover, smiler han.

Det er foreløpig ikke brakt på det rene hvem som skal vaere daglig leder i Br. Thorkildse­n AS. Avtalen om salget ble signert 16. mai.

– To solide eiere

– Firmaet vil forbli et lokalt firma i Vanse. Nye og gamle eiere har stor tro på at dette vil styrke firmaet på lengre sikt. To solide eiere i bransjen med god kunnskap vil kunne tilføre synergier på innkjøp, kompetanse, utførelse og også mulighet til å regne på større jobber. Selskapet blir en strategisk samarbeids­partner på Sørlandet og sammen med TT Anlegg ser B & G fram til å videreutvi­kle firmaet, sier styreleder i B & G AS, Sverre Garpestad.

Oppkjøpet av Br. Thorkildse­n AS er det tredje som B & G AS gjør i løpet av 2022.

– Br. Thorkildse­n er kjent for å ha gode, flinke ansatte og B & G har allerede i dag cirka 20 personer innleid fra firmaet. Br. Thorkildse­n har på lik linje med B & G kultur for å reise ut for å ta jobber. Dette oppkjøpet vil styrke muligheter for å ta større jobber regionalt og nasjonalt, legger Garpestad til.

Vi har veldig tro på at vi gjør det rette.

Knut Thorkildse­n

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bertelsen & Garpestad (B & G) AS har kjøpt 50 prosent av Br. Thorkildse­n AS fra Vanse. TT Anlegg AS eier de reseterend­e 50 prosentene. Fra venstre: Tom Eikså (daglig leder i TT Anlegg AS), Sverre Garpestad (styreleder i B & G), Øyvind Langemyr
(daglig leder i B & G), Rune Bertelsen (styremedle­m i B & G) og Knut Thorkildse­n (daglig leder i Br. Thorkildse­n).
FOTO: PRIVAT Bertelsen & Garpestad (B & G) AS har kjøpt 50 prosent av Br. Thorkildse­n AS fra Vanse. TT Anlegg AS eier de reseterend­e 50 prosentene. Fra venstre: Tom Eikså (daglig leder i TT Anlegg AS), Sverre Garpestad (styreleder i B & G), Øyvind Langemyr (daglig leder i B & G), Rune Bertelsen (styremedle­m i B & G) og Knut Thorkildse­n (daglig leder i Br. Thorkildse­n).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway