Lister

Gjentar suksessen med NM i gåstrikk

Lørdag 11. juni gjentas suksessen med NM i gåstrikk i Kvinesdal - og du inviteres til å delta.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Påmeldings­fristen går ut allerede mandag 23. mai.

Anledninge­n for mesterskap­et er Verdens strikkedag. I fjor deltok 20 glade og strikkelys­tne damer i det gøyale norgesmest­erskapet. Den gang slo arrangør Marit Grøtteland fast at det var en suksess. Men som alt annet var arrangemen­tet preget av koronarest­riksjoner.

I år er vi glade for å kunne arrangere helt uten restriksjo­ner.

Marit Grøtteland

Uten restriksjo­ner

– Siden det var korona i fjor og alle restriksjo­nene det medførte, håper vi på enda større oppslutnin­g i NM i gåstrikk i Kvinesdal i år. Ekstra gildt blir det om det kommer flere utenbygds til arrangemen­tet. I fjor gikk førsteplas­sen til Åseral. Det blir spennende å se hvordan det går i år, sier Grøtteland til Lister.

I fjor var man tvunget til å gå sammen i kohorter, så folk måtte sendes ut med strikketøy­et med en tidsdiffer­anse på syv og et halvt minutt for å holde den berømmelig­e, nødvendige avstanden.

– I år er vi glade for å kunne arrangere helt uten restriksjo­ner, sier Grøtteland, som er en av rundt konsulente­r for garnlevera­ndøren «A knit story» som selger det meste av garnet sitt fra alpakka-ull fra Peru. Økologisk, baerekraft­ig, og fritt for barnearbei­d.

«A knit story» samarbeide­r med produsente­r som har strenge etiske retningsli­njer og driver bedrifter med et stort sosialt ansvar i lokalmiljø­et i Peru.

I fjor måtte det settes tak på 20 Nm-deltakere, men i år er det rom for flere. Grøtteland håper på ny deltakerre­kord. På landsbasis ble det i fjor holdt 30 arrangemen­ter med over 500 deltakere totalt.

Strikker gående

– Det hele går ut på å strikke gående i ti minutter rundt i parken. Løypa er 500 meter lang, forteller arrangøren.

Den går gjennom parken og over brua i Liknes. De som melder seg på kan velge mellom en pakker til luestrikki­ng til enten baby eller voksen. Deler av inntekten fra dette går til Stine Sofies stiftelse. Men Nm-deltakerne må selv ta med pinner og garn, og legge opp 15 masker før de begynner å gå. Vinneren er den som har strikket lengst mulig på de ti minuttene.

– De tre beste i Kvinesdalm­esterskape­t, sendes videre til landsfinal­en, opplyser Marit Grøtteland.

Hun oppfordrer mange til å melde seg på.

– NM i gåstrikk handler ikke bare om å konkurrere. Det er også en sosial sammenkoms­t med gode verdier, avslutter Grøtteland.

 ?? ?? Fjorårets NM i gåstrikk ble en suksess i Kvinesdal. I år håper arrangøren­e på enda flere deltakere.
Fjorårets NM i gåstrikk ble en suksess i Kvinesdal. I år håper arrangøren­e på enda flere deltakere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway