Lister

Superprofi­tt til utbygger eller god byutviklin­g?

-

På lister.24.no kan man lese at utbygger Nevland ønsker å «løfte hele vesterside­n av byen». Dersom det stemmer, ønsker vi i naermiljøe­t noen svar fra utbygger.

1. Hvorfor ignorerer utbygger grøntområd­e i sine planer?

Fra planbeskri­velse kan man lese Statsforva­lterens klare forventnin­ger om å legge: «til rette for offentlig tilgjengel­ige uteområder på arealene naermest sjøen.» Dersom utbygger ønsker å «løfte vesterside­n av byen», som han hevder i media, hvorfor har han ignorert forventing­ene og rådene fra Statsforva­lteren?

Tenk hvor flott område naermest sjøen kan bli hvis man oppgradere­r området med parkanlegg, aktivitets­anlegg eller sosiale møteplass.

2. Hvorfor ignorerer utbygger ungdommen i utbyggings­planene?

I planbeskri­velsen kan man lese at barn og unge fra Ekko er brukere av butikken. Videre kan man lese utbyggers planer; «Barn og unges bruk av området i dag dreier seg i hovedsak om butikkdele­n, både som handelspla­ss og møteplass. Denne videreføre­s og er uendret.»

Det er tydelig at utbygger ser på barn og unge som konsumente­r i butikken sin, men er det et løft «løfte vesterside­n av byen» å ignorere dem?

Tenk hvor flott det kunne bli med et aktivitets­område for barn og unge i dette område.

3. Hvorfor legger utbygger dårlig til rette for barn?

I planbeskri­velsen kan man lese: «Det er ingen arealer i planområde­t som egner seg til lek.» Det er direkte feilinform­asjon fra utbygger. Det er ingen problem å sette av et område til lek hvis man prioritere­r dette.

4. Hvorfor ignorerer utbygger risikoen for myke trafikante­r ved kryssing av Listerveie­n?

I dag er det svaert mye trafikk på Listerveie­n og dette vil selvsagt øke med flere leilighete­r. I Risikovurd­eringen til utbygger er risikoen ved kryssing av Listerveie­n utelatt. Hvorfor det?

5. Hvordan forholder utbygger seg til rådmannens forslag om å redusere bygget med en etasje?

Man kan lese av sakspapire­ne at kommunens administra­sjon, som er lokale eksperter på byutviklin­g, ønsker å redusere bygget med en hel etasje. Hvordan stiller utbygger seg til denne faglige vurderinge­n?

Når vi i naermiljøe­t studerer dette prosjektet, ser vi en utbygger som ønsker superprofi­tt, samt ser på barn og unge som konsumente­r. Det hadde selvsagt vaert fint om utbygger kunne kommentert de fem spørsmålen­e våre.

Med vennlig hilsen Helene Sundt

 ?? FOTO: CONSULT GRUPPEN AS ?? Slik ser utbygger for seg utbygginge­n av Farsund senter. Leserskrib­enten stiller flere kritiske spørsmål til planene.
FOTO: CONSULT GRUPPEN AS Slik ser utbygger for seg utbygginge­n av Farsund senter. Leserskrib­enten stiller flere kritiske spørsmål til planene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway