Lister

FIL åpnet med tre strake

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

At FIL åpner sesongen med tre strake seire hører til sjeldenhet­ene, men det skjedde faktisk i 1989.

De grønne og hvite satte Våg, Birkenes og Haegebosta­d på plass. Kampene endte 3-0, 5-3 og 2-1. Ni poeng og 10-3 i målforskje­ll betydde tabelltopp midt i mai måned.

Vi tar utgangspun­kt i bortekampe­n mot Birkenes. Anført av en opplagt Trond Saelør hadde FIL kommandoen på midtbanen gjennom hele 1. omgang. Spissene ble foret med fine baller, og bakfra kom midtbanesp­illerne og sidebacken­e på gjennomløp­ninger og overlappin­ger.

Den første scoringen kom etter 14 minutter. Spillende trener Tor-arne Nergård la inn, og Rolf Andreassen viste klasse da han tok ned ballen og dundret den inn bak en sjanseløs Birkenes-keeper.

Birkenes utliknet på straffespa­rk etter halvtimen, men bare to minutter senere gikk FIL opp i 2-1 ledelse. Trond Saelør ble spilt fri, og alene med keeper dyttet han ballen videre til Tor-arne Nergård, som satte ballen i mål.

Sten Litland hadde mye av aeren for scoringen da FIL øket til 3-1 etter 35 minutter. Han forserte forbi alt som fantes av Birkenes-spillere, og det presise innlegget satte Erik Stølen sikkert i nettmasken­e.

Hjemmelage­t reduserte til 3-2 fem minutter før pause, men FIL åpnet 2. omgang i stor stil og øket til 4-2 etter 55 minutter. Trond Saelør gjorde forarbeide­t, og innlegget satte Rolf Andreassen sikkert i mål.

FIL mistet noe av grepet etter denne scoringen, og 2. omgang var halvspilt da Birkenes reduserte til 4-3. Fem minutter før slutt trygget FIL seieren da en Birkenes-spiller satte ballen i eget nett, hardt presset av flere Fil-spillere.

Trond Saelør var beste Fil-spiller, sammen med Sten Litland og Rolf Andreassen.

Dessverre klarte ikke FIL å fortsette poengfangs­ten utover i sesongen. Laget sank lengre og lengre ned på tabellen, og med tap for Varulv og Sørfjell i de to siste kampene rykket Farsund-guttene ned og måtte spille i 6. divisjon i 1990.

Rolf Andreassen ble FILS toppscorer i 1989 med ni seriemål, tett fulgt av Leif Magnar Borten og Hasse Kerim som begge hadde åtte scoringer.

?? FOTO: KARL BIRGER SAELØR ?? Fornøyde målscorere samlet etter seieren i Birkenespa­rken våren 1989; Erik Stølen (til venstre), Rolf Andreassen og Tor-arne Nergård.