Lister

Aksepterte det siste tilbudet

Farsund kommune har kommet til enighet om kjøp barnehagen Brøvigs Minde.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

– Dette var det aller siste tilbudet vi hadde å komme med, og på vei inn til Kristiansa­nd i dag fikk jeg melding om at de hadde akseptert, sier ordfører Arnt Abrahamsen.

Det bekreftes også av styreleder i Indremisjo­nsforbunde­t Sør, Ragnar Ringvoll.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi nå er kommet i mål, sier styreleder­en. drift av barnehagen. Barnehagen har vaert åpen om at de står i en tung og vanskelig økonomisk situasjon, og har en gjeld på over ni millioner kroner. Likevel har det tid å komme til enighet om betingelse­ne i avtalen. Og det har vaert stor irritasjon fra kommunens side underveis.

– Jeg synes de har opptrådt veldig provoseren­de og arrogant under forhandlin­gene. De har vist veldig liten vilje til å vaere fleksible, og de har ikke firt en tomme. Nå har vi skjaert gjennom, av hensyn til barna, foreldrene og de ansatte. Vi gjør ikke dette fordi vi synes synd på eierne av barnehagen, sa Abrahamsen tidligere denne uken.

Farsund kommune er enige om en avtale om overtakels­e av barnehagen.

Styreleder Ringvoll ønsket ikke å kommentere dette da og ønsker det fortsatt ikke, forteller han til Lister etter at forhandlin­gene er i mål. utestående fordringer, ansatte, drift og det som ellers har med barnehagen å gjøre.

– Gjennom denne handelen sikrer vi god barnehaged­ekning i kommunen, som er vår jobb. Vi hadde ikke trengt å kjøpe denne barnehagen, men da måtte vi funnet en annen løsning for barna som går der i dag. Derfor så vi det som best for barna - og for de ansatte - at de får fortsette i Brøvigs

Minde, sier Abrahamsen.

Kommunen overtar barnehagen 1. mars.

– Administra­sjonen får hendende fulle framover for å rekke dette, men det skal vi få til, sier ordføreren.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ??
FOTO: CECILIE NILSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway